10 Beprövade Sätt att Spara Pengar på Resor

airport 3511342 1280

Att sara pengar för resor är det bästa sättet att spara. Det är inte lätt eftersom du förmodligen behöver spara till andra prioriteringar innan du avsätter din budget för att resa. Så vi har gett dig några roliga, unika sätt att spara pengar för resor.

Det är inte lätt att spara ihop tillräckligt med pengar till din drömsemester, men det behöver inte vara svårt. Det finns många sätt du kan spara pengar och ändå njuta av dina drömmars resa.

Kom ihåg att spara pengar betyder mer pengar för fler resor eller att nå din budget för året.

Du kan spara genom att packa lätt och bara ta med dig det nödvändigaste på flyget. Detta kommer att rädda dig från att betala bagageavgifter eller överhuvudtaget checka in bagage!

Ett annat sätt att spara är genom att bo på vandrarhem och hyra ut lägenheter istället hotell när det är möjligt. Vandrarhem erbjuder ofta privata rum som kostar mindre än 200kr per natt, vilket kan spara tusentalskrono över tid.

Innan vi går in på de olika sätten att spara pengar för att fylla upp din nästa resefond har vi sammanställt några bra tips om hur du sparar pengar till resor, så att du har lättare att planera din nästa resa.

Vill du resa jorden runt för mindre? Låt oss gå in på en steg-för-steg-guide om hur du sparar pengar till din resekassa och minskar kostnaden för din resa.

Hur man sparar pengar för resor

Steg 1: Överkom typiska hinder att spara pengar

Pengaproblem är lika viktiga som personliga hinder som resenärer möter då de sparar pengar. Den största utmaningen är att det är mycket enklare att spendera pengar än att spara pengar.

När det gäller att göra förändringar i hur man arbetar mot sitt eget mål att spara pengar är det otroligt viktigt att veta vad människor menar med denna fras.

Låt oss titta på områden där du kan hitta motstånd när du tar på dina sparresor, såsom bilbetalningar, återbetalningar av skulder, medicinska skulder, bolån och många andra – ofta giltiga – anledningen till sparande.

Här är några vanliga hinder som kan göra det svårare att börja spara pengar:

Materialism

Konsumtion — eller kanske till och med överkonsumtion — är ett enormt hinder för att spara pengar. Många människor som lever i fattigdom tenderar mot tanklös konsumtion.

Att spara pengar för resor är din ultimata chans att byta ut påtagliga ägodelar mot upplevelser som är en del av din personliga historia.

Detta är en balans mellan ren minimalism och medveten konsumtion och genom att analysera din budget och sparmål kan vi hitta områden att förbättra.

Belöningen kan fortfarande vara månader eller år på vägen, men behåll ditt mål vid slutet av dagen att spendera pengar på reseupplevelsen de bestämt sig för att eftersträva. Det är viktigt att spara till en längre resa.

Inkomst

Att tjäna mer pengar är ett extremt effektivt sätt att öka din resebudget. Medan vissa av oss kanske funderar på att förhandla om en löneökning, kommer många andra att välja att starta en sidoverksamhet.

Som tur är finns det massor av onlineresurser om hur man etablerar en ny inkomstkälla.

Om du har problem med att minska din skuld och öka din resebudget kan budgetering hjälpa dig.

Du kommer att vilja överväga rådgivning för ett sådant tillvägagångssätt och det var ett stort steg att falla tillbaka på ett annat alternativ.

Optimism

Optimism Bias är en kognitiv fördom som underblåser tron att dåliga saker tenderar att inte hända andra. Det kan ta massor av tid att komma över puckeln med att spara och betala av skulder.

För att göra det är du tvungen att ta ett steg tillbaka, inventera, justera planer och sedan börja minska skulder och spara pengar.

Låt det inte hindra dig från att uppfylla dina resedrömmar. Börja vidta åtgärder.

Steg 2: Budgetera

Om du gör det du säger att du ska göra blir det mycket lättare att spara dina surt förvärvade pengar. En budget är precis det. Det är en plan för att spendera dina pengar. Utan det har du bara mål.

Du sparar pengar automatiskt när du sparar mot specifika mål som är kända i förväg.

Genom att spara mot en framtida semester eller en annan milstolpe kan du se hur mycket närmare ditt mål du kommer varje dag.

När du sparar vet du hur mycket du kan spendera på dagliga föremål utan att tvinga dig själv tillbaka från ditt slutmål.

”Spara till en regnig dag”

Denna fras används ofta som en ursäkt för att inte spara pengar. Problemet med den här mentaliteten är att den regniga dagen alltid kommer, och ofta när folk är minst förberedda på det.

Gör en budget för din resa och låt den ta hänsyn till varje dag. Börja med logi, mat, transport, varor och andra utgifter.

Steg 3: Utveckla vanor som sparar pengar

Upprepning är nyckeln till framgång om du vill spara pengar. När du väl börjar utveckla bättre vanor med dina pengar kommer du inte ha några problem att nå ditt resesparmål.

Här är några vanor som du bör ta till dig för att spara pengar för resor:

Använd kontanter istället för kreditkort och spara i en burk hemma.

Spara på ett specifikt bankkonto (kalla det resesparkonto för att hålla dig extra motiverad) och undvik att betala övertrasseringsavgifter. Se till att det är ett räntebärande sparkonto. Även om räntorna är låga är alla ytterligare pengar till ditt sparmål ett stort plus.

  • Spara på vänner och familjepresenter till födelsedagar och helgdagar genom att skapa presenter eller ge upplevelser kring resor
  • Spara tid (och extra pengar) genom att laga mat hemma istället för att gå ut och äta.
  • Spara utrymme i din lägenhet/hus ​​genom att använda biblioteket, byta böcker med vänner eller prenumerera på tidningar online.
  • Spara energi genom att köpa varor som sparar på elräkningen (LED-lampor och andra energieffektiviseringar).
  • Överväg att använda samåkning (som poolturer) eller mikromobilitet som elektriska skotrar för att spendera mindre på viktiga resor.

Genom att följa dessa regler kommer du att spara pengar för resor och vara på god väg till din nästa drömresa, utan att tömma din bank.

Steg 4: Börja spåra dina utgifter

Det är viktigt att hålla reda på dina utgifter för att ta reda på var du kan minska eller till och med eliminera dem. Med gratis programvara för spårning av personlig ekonomi kan du spåra dina utgifter.

Du kanske blir chockad över hur mycket pengar du spenderar varje dag som känns som att det går ihop.

När du spårar dina utgiftsvanor och utgifter , du kan bli smartare på var du kan spendera mindre och vilka månatliga utgifter som är viktiga.

Se relaterade: Billiga slottshotell i Irland

Steg 5: Tjäna extra pengar vid sidan

Detta är mitt favoritsteg men bör bara komma efter att du har sparat pengar, skapat en månadsbudget och till och med nått ditt sparmål för din drömresa. Innan du ger dig ut på en resa till din drömdestination, skapa en potentiell plan och färdplan för att tjäna extra pengar medan du reser.

Detta är mitt favoritalternativ, speciellt om du ska ut på en lång resa. För varför inte tjäna pengar på dina reseupplevelser? Du bör se dessa extra pengar som en tillsats till din ekonomiska situation (vilket betyder att du inte satsar på det).

Men det finns massor av bra sätt att tjäna pengar när du reser. Du kan sälja dina foton, video från drönarfilmer eller till och med skriva om dina reseupplevelser genom att starta en blogg.

Att blogga dina reseupplevelser är ett bra sätt att dokumentera det och få betalt för att göra det. Vem vet, det kan till och med bli en heltidsverksamhet online.

Det finns flera beprövade sätt att spara pengar på resor så att du kan spara pengar tidigare och börja planera din drömsemester.

Bästa sätten att spara pengar på resor

Låt oss gå in på de bästa sätten att spara pengar för resor så att du kan njuta av mer semester och mindre kontorstid.

Skriv ut en resekostnadskarta

Det hjälper att se dina mål för att uppnå dem. Medan du planerar för din resa kan du göra en lista över dina tre bästa resmål och undersöka den ungefärliga kostnaden för det.

Skriv sedan ut en karta över världen och färglägg den. Sätt också summan av kostnaden för resan i fetstil med röda bokstäver över varje land.

Detta kan hjälpa till att motivera dig att spara mer pengar till resor och kan påverka dina utgifter på ett positivt sätt.

Börja med resehacking

Reshackning kan vara överväldigande om du precis har börjat, men det är inte så svårt att lista ut. Ett sätt att göra det enklare är att ha en destination i åtanke innan du börjar planera hur du ska tjäna poäng och miles för att betala för din resa.

Att veta vart du åker hjälper dig att hitta de bästa kreditkorten att registrera dig för och hur många poäng/mil du behöver för att täcka resans utgifter.

Du kan också bara fokusera på att få en del av din resa betalas med poäng, som din flygbiljett.

Använd Hotels.com

Medan prissättningen på alla dessa jämförelsesajter är densamma (de ägs till största delen av samma 2-3 företag), har Hotels.com ett belöningsprogram som i princip ger dig 10 % rabatt (bo 10 nätter, få nästa gratis).

Starta en semestersparfond

I många hushåll är resor en prioritet. Det är något man tycker om och vill göra så mycket som möjligt. Varje månad kan du sätta av samma summa pengar till din semesterkassa.

Billig Flyg kanske inte betyder det bästa erbjudandet

Om du planerar en semester kan det vara frestande att välja de billigaste flygen och boendet som finns.

I alla fall kanske detta inte alltid blir det bästa valet.

Resebranschen är väl medveten om resenärer som letar efter billiga erbjudanden och kommer ofta att höja priserna därefter. Om du vill få mest valuta för pengarna när du reser på en budget, följ dessa tips:

  • Var flexibel med ditt reseschema; lämna inte bokningen för tidigt eller för sent i förväg.
  • Välj att besöka lågsäsong (januari/februari) eller lågsäsong ( april/oktober).
  • Genom att välja att resa under en lågsäsong/lågt trafikerade tider på året kan du rädda dig själv en betydande summa pengar.

Genom att ha möjligheten att anpassa ditt schema kring de mest hektiska tiderna på året lyckades vi se nationalparkens naturliga skönhet och spara även en betydande summa pengar.

Du kan spara mer på hotellbokningar eftersom dagspriset är benäget att vara högre.

Hotell som betalar 15 % eller 20 % i provision till Expedia eller Hotels.com är ofta villiga att återbetala en del av eller hela provisionen till dig via lägre rumspriser.

Även 10 % rabatt på den slutliga räkningen blir snabbt mycket pengar.

Försök att vara helt flexibel med bokning

Jag rekommenderar att du använder Skyscanner och är helt öppen och flexibel om din destination.

Med Skyscanner kan du välja en vecka eller till och med öppna datum inom en månad som du vill resa.

Då kan du se vilka destinationer som är mest prisvärda att resa till via flyg. Du kanske blir förvånad över att höra att det finns superbilliga flyg till ett specifikt ställe eller en slumpmässig stad som du aldrig har tänkt på.

Använd den informationen för att hjälpa dig att skapa reseidéer. Det är ett roligt sätt att planera, förbli flexibel när det gäller din destination och spara.

Gör flygbolagspoäng prioritet

Maximerar dina resebesparingar genom att tjäna flygbolagsmil för att betala för flyg.

Att få flygresor betalade med bonuspoäng kan spara dig tiotusentals kronor  och det gör det lättare att spendera pengar på mat och aktiviteter under dina resor.

Var flexibel under din resa

Om du ska in till stan för ett endags affärsmöte utan vistelse över behöver du verkligen en hyrbil?

Om du gör en enkelresa kommer hyrbilen att ha en extra avlämningsavgift.

Är det billigare att åka Uber?

Ett annat alternativ är att ta hyrbilstransfern till uthyrningsbyrån och sedan ta en Uber därifrån.

Du kanske också gillar

Lämna ett svar