12 Tips för att Resa med Småbarn och Barn

passport 2714675 1280

Det är ingen hemlighet att resa med barn och småbarn kan vara en skrämmande och utmanande uppgift. Men med lite förberedelser och organisering kan det göras relativt enkelt och smidigt. Här är de bästa resetipsen för att göra din nästa familjesemester så enkel och smidig som möjligt.

Det kan vara svårt att resa med barn och småbarn, men det är värt det. Här är några tips på hur man gör resandet mycket enklare för alla. Dessa tips hjälper dig att få en roligare och avkopplande resa.

Den här artikeln handlar om hur du enklare reser med småbarn och unga. Det hjälper dig att få en roligare och avkopplande resa.

Att resa med ett litet barn behöver inte vara stressigt, oavsett om du tar flera flyg eller bara tar en kort flygning för en årlig familjeresa. Det viktigaste för att maximera din resa med dina familjemedlemmar är att helt enkelt komma förberedd.

De bästa resetipsen för att resa med småbarn och barn

1. Välj din destination klokt

När du planerar en resa med de yngsta resenärerna är det viktigt att ta hänsyn till deras ålder och intressen när du väljer resmål. Om dina barn är väldigt små, välj ett ställe som har massor av barnvänliga aktiviteter. Om de är äldre kanske de är mer intresserade av att utforska nya platser och göra olika saker.

Småbarn är väldigt rutinorienterade, vilket betyder när du sitter i din bil länge lång tid har du redan tagit bort den rutinen. Istället för att hålla fast vid hemrutinen är det lättare att skapa vad vi kallar ”Reserutinen.”

En roadtrip brukar få barnen att sova efter ett tag, oavsett om de gillar det eller inte, vilket betyder att de troligen kommer att ta minst två tupplurar under resan någon gång om du måste resa hela dagen. Vad motsvarar två tupplurar på natten? Mycket energi!

Istället för att tvinga barnen en vanlig läggdags när ni ska åka någonstans för att tillbringa natten bör du ge barnen en chans att varva ner – oavsett vilken tid på natten. Ibland innebär det att leka tag med barnen på ett hotellrum klockan 22.00. Du kan inte riktigt tvinga energiska barn att somna ändå och en energisk lek kan hjälpa till att lindra stressen från vägen.

2. Skaffa reseförsäkring

Reseförsäkring är en av de saker som du hoppas att du aldrig behöver använda, men den finns där som ett skyddsnät ifall något går fel. När du reser med barn kan reseförsäkringen ge dig trygghet i att veta att de kommer att omfattas om de blir sjuka eller råkar ut för en olycka.

Det är därför reseförsäkringen är så viktig. Även om du bara reser en kort tid, kan reseförsäkringen spara mycket pengar om något händer och du behöver medicinsk behandling.

Så innan du bokar din nästa resa, gör se till att du förstår dina reseförsäkringsalternativ och väljer den plan som är rätt för dig och din familj.

3. Gör en packlista

En av de viktigaste sakerna du kan göra när du reser med barn är att göra en packlista. Detta hjälper dig att se till att du inte glömmer något viktigt. Inkludera föremål som kläder, blöjor, våtservetter, solkräm, hattar, snacks och leksaker.

När du planerar en resa utomlands är det viktigt att komma ihåg att ditt barn behöver ett pass. Se till att ansöka om en i god tid innan din resa – det kan ta flera veckor att behandla ansökan. När du är redo att resa, se till att ta med ditt barns pass.

Förvara det på ett säkert ställe där du enkelt kan komma åt det när du behöver det. Du kanske vill överväga att ta med en kopia av födelsebeviset om ditt spädbarns ålder kommer ifråga.

När du reser med barn är komfort nyckeln. De kommer att promenera mycket, så se till att packa bekväma kläder och skor. Undvik allt som är för snävt eller sammandragande. Du vill att de ska kunna flytta runt lätt och inte bli för överhettade. I allmänhet är naturliga tyger som bomull bäst.

Och om du ska promenera mycket är det värt att investera i några skor av god kvalitet för dina barn. De behöver inte vara dyra, men de ska sitta bra och ge stöd.

Här är vår packlista för att resa med ett litet barn:

Resevagn: Om du flyger med ett litet barn är dessa viktiga eftersom din hemvagn troligen är alldeles för skrymmande och inte får plats på de flesta ställen. Du kan köpa en resevagn som fälls ihop och kan placera i facket ovanför. Detta gjör det otroligt enkelt att packa för en lång flygning.

En bilbarnstol: Ta endast med denna om du reser till en destination som kräver bilbarnstolar för spädbarn i taxibilar eller annat.

Bärsele: Om du flyger med ett litet barn är detta ett annat viktigt föremål för en lång resa. Detta gjör det möjligt för oss att lägga ner din baby för en tupplur var de än behöver det. Detta kommer att göra familjeresor så mycket lättare för ig.

Lämna extra utrymme för mer än tillräckligt med blöjor: Blöjor är avgörande. Detta kan inte underskattas. Om du har en lång flygresa framför dig vet du aldrig vad som kan hända. Det här är inte en situation där du vill vara underförberedd.

 

4. Ta med snacks och underhållning

Långa bilturer kan vara tuffa för barn (och vuxna). Detsamma gäller flygresor. Så se till att ta med dig massor av flygplanssnacks och underhållning för att hålla alla nöjda. Packa böcker, leksaker, iPad och andra aktiviteter för att underhålla dina barn och/eller småbarn i din handbagage.

När du flyger med ett litet barn är babyservetter alltid användbart. De kan användas för en mängd olika saker, inklusive att städa upp spill och torka bort smuts och smuts. I händelse av små missöden eller skador är en enkel första hjälpen-låda också praktisk.

För långa flygresor till internationella destinationer kan du överväga att packa en varm filt eftersom övernattningsflyg kan bli kallt på den höga höjden. Det sista du vill är att dina barn ska hålla sig vakna hela flyget eftersom det var för kallt.

För ditt incheckade bagage, se till att packa mycket solkräm och hattar för att skydda dina barn från solen. Applicera solkräm ofta, speciellt om de leker i vattnet. Om du reser till en destination i varmt väder, kommer dina barn förmodligen att vilja bada. Ta med poolleksaker, flytvästar och flytvästar för att göra upplevelsen roligare.

5. Barnleksaker

Jag sa bara att du borde packa saker för att underhålla dina barn. Det ska du göra med en varning om att du inte ska överdriva det i ditt handbagage. Tänk långsiktigt här. Om du vill resa mer med alla familjemedlemmar vill du lära dina barn tålamod oavsett om de besöker en ny destination eller samma plats varje år.

Tro det eller ej, det finns en viss ålder när du flyger med ett litet barn som du inte behöver packa mycket för att underhålla ditt barn.

Många småbarn i en viss ålder kan helt enkelt spendera timmar med att titta på flygspecifikationshäftet eller helt enkelt bara titta på lamporna från sina egna säte.

Gör en bedömning om detta är lämpligt för dig när du reser med ett litet barn eftersom mindre skärmtid och färre leksaker i ditt handbagage innebär mer utrymme för andra bekvämlighetsartiklar.

Dessutom kanske du köper souvenirer på destinationen du besöker ändå. På flera av dina flygningar kan flygvärdinnorna ge ditt barn en liten leksak på planet.

6. Var beredd på att sjunga

Även om du har filmer som barnen kan se medan du kör blir tanken på att se en film så småningom gammal. Det som inte verkar bli gammalt är sånger som kan sjungas medan man kör. Detta är också ett utmärkt tillfälle att lära dina småbarn nya sånger och ramsor.

7. Planera i förväg för tupplurar och läggtider

Om dina barn är små är det viktigt att planera i förväg för deras tupplurar och läggtider, särskilt för en långdistansflygning eller övernattning. Detta kommer att hjälpa till att säkerställa att de är utvilade och glada under hela resan.

När alla barnen sover är det dags att göra några betydande framsteg på din roadtrip, särskilt om det är en lång resa. Ibland händer det mitt i natten.

Andra gånger kan det vara direkt efter lunch. Hur det än är, ha tillbehör till hands så att när fordonets rörelse orsakar en tupplur kan du dra fördel av den tystnaden och bara köra i lugn och ro.

8. Under bilresor, stanna max varannan timme

Småbarn blir rastlösa fort. I allmänhet kan det gå ungefär två timmar innan du behöver stanna någonstans så att de kunde komma ut och springa runt en stund.

Även med bara 15 minuters lektid under en paus skulle du kunna tömma tillräckligt med energi ur dina barn för att ta dig till nästa etapp på resan.

9. Välj hotell med barnvänliga bekvämligheter

När du bokar ett hotell, leta efter en som har barnvänliga bekvämligheter som en pool, lekplats eller barnklubb. Detta kommer att bidra till att göra din vistelse trevligare för alla.

De flesta platser du ska besöka för en kväll är inte barnsäkra. Ibland är det inte ett sådant problem men om du råkar vistas någonstans som har enkel tillgång till kemikalier eller andra potentiellt skadliga ämnen är det bra att ha några lås med dig som du snabbt kan installera. Barn kan gå upp när som helst och du kanske inte hör dem öppna upp den där ena skåpdörren!

Vassa kanter, uttag och andra faror finns nästan överallt också – det tar bara några minuter att barnsäkra ett hotellrum. Om ditt rum har fönster, glöm inte att se till att dessa fönster också är låsta – speciellt om du är ovanför första våningen!

Barnskydd är ofta det enda som förbises. Det är därför det är ett användbart tips här!

10. Offra inte stora bekvämligheter för små besparingar

Offra inte stora bekvämligheter för små besparingar. Vissa har en tendens att snåla och spara på varje liten sak. De kan boka de billigaste flygen, bo i de mest enkla boendena och avstå från alla bekvämligheter för att tänja på budgeten så långt som möjligt.

Men när du delar ett trångt utrymme med någon annan kan dessa små uppoffringar snabbt bli en stor huvudvärk. Istället för att alltid välja det billigaste alternativet, leta efter sätt att spara pengar som inte påverkar din bekvämlighet eller njutning för mycket.

Till exempel, istället för att flyga på udda tider för att få en billigare biljett, se om det finns ett flyg som anländer vid en mer lämplig tidpunkt men som har en något högre prislapp. Det kan sluta med att du spenderar 200 eller 300 kr extra, men du slipper också komma utmattad och grinig till din destination. Och tro mig, det är guld värt.

11. Planera aktiviteter som alla kommer att njuta av

Det är viktigt att hitta aktiviteter som alla i familjen kommer att uppskatta. På så sätt kan alla ha roligt och skapa minnen tillsammans.

Av alla tips jag skulle kunna dela med mig av kan det här tipset göra resan enklare än någon annan – ha en överraskning redo för dina barn innan du börjar din dag på resande fot. En ny överraskning av en leksak eller godis kan hjälpa till att underhålla ett bra tag!

Förbered denna överraskning genom att packa favoritleksaker som också kan hålla sig inom räckhåll för ditt barn så att lektiderna kan vara förlängt.

12. Var inte rädd för att ställa frågor

Det är otroligt hur många resurser du kan komma åt för dina småbarn när du bara ställer några frågor till folk.

Du kan få använda restaurangers mikrovågsugnar, få gratis batterier, kritor och andra nödvändiga distraktioner ofta finns bakom en disk.

Slutsats: om du behöver något är det bara att fråga. Räkna med att betala för dina behov… men var villig att ta emot en gåva från någon som också försöker vara snäll.

Besöker (eller reser med) släkten

Det kan vara ett bra sätt att knyta an och skapa minnen, även om det ibland kan innebära vissa utmaningar. En sak att tänka på är att alla har olika uppfattningar om vad som är en bra tid.

Du kanske vill tillbringa en lat dag vid poolen, medan dina barn kanske var ivrig att utforska och ge dig ut på äventyr.

Det kan vara bra att planera några aktiviteter som alla kan njuta av, som att besöka ett lokalt museum eller gå på en vandring. Slutligen, kom ihåg att vara flexibel och följa med flödet – trots allt är de bästa semestern ofta de där saker och ting inte går enligt plan.

Behöver du flygbiljetter när du reser med ett litet barn?

När du reser med ett litet barn är det viktigt att planera i förväg och veta vad du kan förvänta dig när det gäller biljetter och avgifter. De flesta flygbolag kräver att spädbarn inte får sina egna biljetter.

Men du kan komma att debiteras en avgift för en barnstol, så det är viktigt att kontrollera med ditt flygbolag i förväg. Dessutom kommer de flesta flygbolag att debitera dig en avgift för att flyga med din bilbarnstol eller barnvagn, så det är viktigt att kontakta ditt flygbolag för mer information.

För komfortens skull är det i allmänhet tillrådligt att bära din egen bilbarnstol på planet. Detta kan dock vara krångligt och dyrt, så det är i slutändan upp till dig att bestämma vad som är bäst för din familj. Att känna till detaljerna i att flyga med ett litet barn hjälper till att göra din resa så smidigt som möjligt.

Planera din dag

När du planerar hela familjens resdagar, är mindre definitivt mer. Vi föreslår minst en hel dags aktivitet och utforskande.

Var noga med att inte överbelasta barn med pedagogiska aktiviteter; de kommer inte att kunna njuta av resan om allt de gör är att besöka museer och historiska sevärdheter. Nyckeln är att balansera utbildning med nöje.

Planera några aktiviteter varje dag och se till att alla har gott om tid att vila och koppla av. Med lite planering kan du se till att alla har det bra på din familjesemester.

Vad är några tips för att flyga med en baby?

Att flyga med en bebis kan vara skrämmande, men det finns några saker du kan göra för att få upplevelsen att gå smidigare. Se först till att ditt barn är bekvämt och har fri sikt över fönstret. Detta kommer att hjälpa dem att hålla sig lugna och underhålla under flygningen.

För det andra, ta med gott om snacks och drycker till både dig och ditt barn. Och glöm inte servetterna! För det tredje, klä ditt barn i bekväma kläder och skor. Detta kommer att hjälpa till att förhindra att de blir rastlösa och kinkiga under flygningen.

Tänk slutligen att ta med en liten filt eller leksak för att hålla ditt barn sysselsatt under start och landning. Genom att följa dessa enkla tips kan du göra det enkelt att flyga med en baby.

När är den bästa tiden att flyga med ett litet barn?

Den bästa tiden att flyga med ett litet barn är vanligtvis när de är mellan åldrarna två och sex år gamla. De kommer att vara mer benägna att sitta stilla under flygningen och mindre benägna att gråta eller bli rasande.

Hur kan jag göra det enklare att resa med barn?

Du kan göra det enkelt att resa med barn genom att planera i förväg, vara organiserad, packa lätt och ta med de viktigaste resesakerna. Om du reser internationellt, se till att du har rätt saker med dig för att göra din resa bekväm för alla.

Du kanske också gillar

Lämna ett svar