9 tips för att resa med husdjur för att göra din resa enklare

9 tips för att resa med husdjur för att göra din resa enklare

Om du är en av de lyckliga som får ta ditt husdjur på semester med dig, här är våra favoritresor tips för att göra upplevelsen så stressfri som möjligt för både dig och din lurviga vän.

Vad skulle en familj bilresa vara utan dina husdjur? Lämna dem inte kvar i en främlings vård, ta dem med dig för att njuta av allt det roliga som resor kan erbjuda.

Medan du tar med dig dina husdjur på en roadtrip kan det tyckas skrämmande, om du följer våra tips för att resa med husdjur kommer du att upptäcka att det kan vara enklare än att resa med dina barn!

Den här artikeln ger resenärerna tips för att hjälpa dem att resa med sina husdjur mer effektivt och stressfritt. Ett tips är till exempel att se till att ditt husdjur är ordentligt vaccinerat och licensierat ifall de behöver bordas eller föras till en veterinär när du är på resa.

Resetips för att lyckligt resa med husdjur

Genom att följa dessa tips kan du se till att både du och ditt husdjur får en trevlig och stressfri semester.

Förbered din hund eller husdjur i förväg

Innan du tar din lurviga vän på sin första flygresa är det viktigt att rådgöra med din veterinär om att förbereda dem för resan. Resor kan vara stressande för djur, och sedering är inte alltid svaret. Vissa flygbolag har policyer som förbjuder lugnande djur, och sedering kommer med sina egna risker.

Fokusera istället på att förbereda ditt husdjur i god tid före resan. Vänja dem vid att vara i vagnen och se till att de har gott om leksaker och bekvämligheter hemifrån. Ge dem en lätt måltid innan de reser, eftersom en full mage kan förvärra åksjukan.

Och slutligen, se till att de har all nödvändig dokumentation – inklusive ett hälsointyg och bevis på vaccinationer. Genom att följa dessa enkla tips kan du hjälpa till att göra resan mindre stressig för ditt husdjur – och för dig själv.

För vägresor: Träna med ditt husdjur innan du åker

Om din hund alltid förknippar bilturer med att gå till veterinären eller blir onödigt orolig eller illamående när du åker i bilen, ta med honom på lite träning turer.

Låt honom vänja sig vid känslan av att vara i bilen, alla ljud och vibrationer, känslan av vinden i ansiktet och hur han kan bli bekväm i sätet.

Om du planerar en lång bilresa, låt dina övningskörningar bli längre och längre och få en belöning på slutet, som en tur till hundparken eller djuraffären för några smaskiga godsaker. Du vill att bilen ska vara en rolig plats, inte en skrämmande plats.

Skaffa en låda eller husdjursbärare

Det gör det Det spelar ingen roll vilken storlek din hund är, om du reser med husdjur vill du att de ska vara säkra och sunda i baksätet. Om något skulle hända, vill du veta att din hund är så säker och säker som den kan vara utan att bära ett traditionellt säkerhetsbälte.

Om du har en extra stor hund, du kan behöva lägga ner den sista sätesraden i en SUV för att säkerställa att det finns gott om plats för lådan. Du vill att din hund ska kunna stå, sitta, ligga och vända sig i sin låda. Se till att säkra den noggrant så att den inte glider runt!

Om ditt husdjur inte är van vid att vara i en husdjursbärare kan det vara en stressande upplevelse för dem. För att få saker att gå smidigare bör du vänja ditt husdjur vid sin bärare innan resan. Lägg dem i hållaren med deras favoritleksaker och godsaker och låt dem bli bekväma.

Du kan enkelt köpa små vattenflaskor att fästa på sidan av lådan så att din valp inte får det uttorkad på bilresan eller flygningen. Om du inte är ett fan av lådor (vilket många inte är) se till att säkra din hund i sätet på något sätt.

Det finns gott om resselar tillgängliga för husdjur , men Sleepypod Clickit-selen är för närvarande den enda som har testats på fältet för att vara den säkraste för ditt husdjur. Selen eller lådan hjälper också till att hålla ditt husdjur från att komma in i framsätet när de blir uttråkade eller hungriga.

Ta med din hund för en hälsokontroll

När din hunds biljett anländer, gå till en veterinär som godkänts av American Veterinary Medical Association för en vaccinationsrapport som visar att det är ett säkert flygblad och att det vaccineras regelbundet. Ett giltigt 30-dagarscertifikat kan användas för samma ändamål.

De flesta flygbolag kräver att din hunds rena journaler inspekteras vart 1-2 år. När du har längre resor än vad du har på ditt körkort kan veterinären besöka dig under semestern för att säkerställa att du uppfyller kraven för att återvända.

Se till att ditt husdjur är korrekt vaccinerat och licensierat.

Det är viktigt för resenärer att se till att deras husdjur är vaccinerade och licensierade eftersom det kan hjälpa till att hålla både husdjuret och andra människor säkra. Husdjur som inte är vaccinerade eller licensierade kan vara mer benägna att sprida sjukdomar, vilket kan vara farligt för andra människor.

Om ditt husdjur är vaccinerat, se till att deras vacciner är helt upp till- datum, särskilt för internationella flygningar.

Dessutom kan olicensierade husdjur bli föremål för beslag eller andra påföljder. För att undvika dessa potentiella problem är det tillrådligt för husdjursägare att se till att deras djur är korrekt vaccinerat och licensierat innan de tar med det på någon resa.

Packa ett resepaket för husdjur.

Om du tar med ditt husdjur eller hund på en längre resa, se till att du tar med dig allt han behöver under hela vistelsen. Detta inkluderar mat, medicin och hans favoritgodis.

Du kommer också att vilja ta med en kopia av hans djurlicens, rabiesvaccin och all annan relevant medicinsk information i nödfall. Se till att ta med en hårborste, eftersom stressen under resan ofta kan få hundar att fälla sig.

Om du har en ras som faller naturligt, som en husky, använd ett sätesskydd för att behålla majoriteten hår och smuts från dina bilsäten (om du ska på en bilresa). Ta med din lurviga väns favoritleksak eller filt för att hjälpa dem att känna sig hemma i bilen.

Glöm inte att packa ditt husdjurs favoritleksaker och godsaker.

När du packar för en resa, glöm inte att packa ditt husdjurs favoritleksaker och godsaker. Ditt husdjur kommer att vara mer bekväm och avslappnad om de har några av sina bekanta föremål med sig. Detta kan bidra till att göra resan mindre stressig för er båda.

Dessutom är det alltid bra att ha lite extra saker till hands om ditt husdjur blir uttråkad eller rastlös under resan. Så packa några av deras favoritleksaker och godsaker och njut av en problemfri resa med din lurviga vän.

Ta med gott om träningstid.

Innan du ens tänker på att sätta dig i bilen på morgonen, se till att din hund har mycket motion. Du vill inte att han studsar från väggarna medan du försöker köra tvärs över staten eller över landet.

Om du bränner bort all hans överskottsenergi kommer han att bli mer än gärna ge efter för bilens vibrationer och ta en skön lång tupplur.

Om du tar ett depåstopp för lunch eller gas, se till att du släpper ut din hund ur bilen för att ta en potta bryta och sträcka på benen. Om du kan hitta en hundpark i närheten är det värt att ta lite extra tid för att låta din hund umgås och träna.

När du når din destination, ta dig tid att utforska med ditt husdjur och låt dem vänja sig till sin nya omgivning. Med lite planering kan du se till att både du och ditt husdjur får en rolig och säker resa

Se till att ditt boende är husdjursvänligt.

Om du inte bor hos vänner och familj eller på en Airbnb finns det tusentals hotell som gärna tar emot husdjur. De flesta av dessa är kedjehotell, som Super 8 och La Quinta Inn, och de har vanligtvis reserverade husdjursrum som endast hyrs ut till gäster med husdjur.

Det tillkommer vanligtvis en liten avgift för att ta med dina hundar , men det är värt besväret för en god natts sömn. Se till att du tar in din hunds favoritfilt eller leksaker så att de känner sig bekväma på hotellet under hela din vistelse, speciellt om du ska ut på en lång resa.

Hur man reser med husdjur på ett flygplan

Om du är letar du efter fler steg-för-steg-instruktioner om hur man reser med husdjur på ett flygplan, här är några saker att tänka på:

Först , väg för- och nackdelar med att flyga.

Att resa med ditt husdjur kan vara ett bra sätt att knyta an till ditt djur och se till att de alltid finns vid din sida, men det är viktigt att väga för- och nackdelar med flyger innan du fattar några beslut.

Att flyga, i synnerhet, kan vara stressande för djur, eftersom de höga ljuden och det starka ljuset från flygplatsen och flygplanet kan vara överväldigande. Husdjur som reser för internationella resor jämfört med inrikesflyg kan vara en stor skillnad i dina krav och den övergripande säkerhetsupplevelsen.

Dessutom kan förändringen i lufttryck och kabintemperatur vara svår för husdjur att anpassa sig till. Av dessa skäl är det viktigt att prata med din veterinär innan du bokar en flygresa, för att säkerställa att ditt djur är bekvämt och friskt nog att resa.

Granska alla regler

När du planerar att resa med ditt husdjur, var noga med att se över alla flygbolagens regler och bestämmelser om flygning med djur. Varje flygbolag har sina egna specifika krav, så det är viktigt att rådfråga flygbolaget du kommer att använda för att resa med husdjur.

I allmänhet hundar som har korta näsgångar eller som har svårt andas ordentligt får inte flyga i lastrummet. International Air Transport Association håller flygbolagen till en lista över transportföretagens krav på ventilation, hantering och mer, så det är viktigt att se till att ditt husdjurs transportör uppfyller dessa riktlinjer.

Detta är oftast beroende på att dessa typer av hundar kan ha svårare att reglera sin kroppstemperatur och kan lättare drabbas av värmeslag. Som ett resultat är det viktigt att se över begränsningarna för ditt specifika flygbolag och planera därefter.

Bära på eller transport via last

Undrar du om du kan ta din lurviga vän med dig på ditt nästa flyg? American Airlines har några riktlinjer för att göra resandet så smidigt som möjligt. Små hundar och katter som uppfyller kraven på storlek, ålder och plats kan tas med mot en avgift.

Större husdjur måste transporteras med last – avgifterna kommer att variera beroende på storleken på ditt djur. Servicehundar måste ha ett fullständigt träningscertifikat och uppfylla kraven i deras flygschema för att få vara med i flygplanet utan kostnad.

Så innan du anländer till flygplatsen med din hund eller husdjur i släptåg, se till att ringa bokningar i förväg för att meddela dem om dina resplaner och för att kontrollera eventuella resebegränsningar eller krav.

Välj ditt flyg med omtanke

När du planerar en resa som inkluderar din lurviga vän, det finns några saker att tänka på för att göra reseprocessen som smo annat som möjligt.

Välj först ditt flyg med omtanke. Leta efter flyg utan transfer och undvik att flyga på helgdagar när flygbolagen och flygplatserna har mer trafik än normalt. Detta kommer att hjälpa till att säkerställa att inget går fel.

Beroende på vädret på din destination bör ditt djur ha en plan. När du reser i ”det varmare vädret”, hitta flyg tidigt på morgonen eller sena natten när temperaturerna är mindre extrema.

I kalla klimat, öronmärk flygningar under dagen när temperaturen är det högsta. Tänk på att flygbolagen inte tillåter husdjur att flyga till destinationer där temperaturen är hög eller kall under flygningen. I ett sådant scenario är det bäst att göra andra researrangemang för ditt djur.

Vad är kraven för hundar som anländer till USA?

Om du planerar att resa med din hund till USA stater, det finns några saker du måste vara medveten om. Först och främst, beroende på vilken stat du går in i, kan det finnas vissa vaccinationer eller certifieringar som krävs. Se till att kontrollera kraven innan du reser. Sammantaget måste du ansöka om ett hundimporttillstånd från Center of Disease Control (CDC) om du är berättigad.

För det andra, hundar som kommer från högriskländer där hundrabies anses vara en allvarlig hot är tillfälligt avstängda från att komma in i USA och du kommer därför inte att kunna skaffa ett CDC-hundimporttillstånd. Så om du kommer från ett land med så hög risk, tänk på det.

Slutligen, ibland begränsar flygbolag eller städer vissa hundraser från att resa. Återigen är det viktigt att kontrollera sådana krav innan du reser. Om du följer dessa enkla riktlinjer kommer din resa att gå smidigt.

Vanliga frågor

Vilket är det bästa flygbolaget när man reser med husdjur?

Det finns inget ”bästa” flygbolag när man reser med husdjur. Olika flygbolag har olika policyer och restriktioner, så det är viktigt att du gör din research innan du bokar ett flyg. Vissa flygbolag kan tillåta husdjursresor i kabinen, medan andra kan kräva att ditt husdjur reser som last.

Vad är kraven för att resa med ett husdjur?

Detta beror på vilket flygbolag du flyger, vart du reser till och vilken typ av husdjur du reser med. Vissa flygbolag har strikta krav, till exempel ett hälsointyg från en amerikansk veterinär, medan andra kan vara mer avslappnade. Se till att kolla med flygbolaget du flyger med för att ta reda på deras specifika krav.

Vad finns det några säkerhetstips för djurresor att tänka på?

När du reser med ditt husdjur är det viktigt att hålla dem säkra och bekväma. Så planera i förväg och se till att ditt husdjur är uppdaterat om alla sina vaccinationer, välj ett husdjursvänligt resmål och överväg att resa under lågtrafik.

Du kanske också gillar

Lämna ett svar