18 Sätt att göra Resor Mindre Stressande – Bästa Tips

airport 384562 1280

Att resa har blivit en integrerad del av livet, vare sig det är för affärer eller andra ändamål. Människor reser mest för att lindra stress, men de inser ofta inte att resandet kan vara stressigt om det inte planeras ordentligt!

Även om ordet ”resor” låter roligt och fantastiskt vet vi alla att det också kan vara nervkittlande – även för erfarna-resenärer! Eftersom det finns så mycket att hålla koll på kan resan ge dig huvudvärk.

Från ordentlig packning till hälsoproblem, till trånga flygplatser, till interaktion med okända människor (särskilt när du är en introvert!), till reseångest och mer, alla dessa saker kan göra din resa stressig som fan.

Så, oavsett om du tar en roadtrip eller flyger till en annan stad eller ett annat land måste du överväga allt för att göra din resa så smidig och avkopplande som möjligt.

Letar du efter några idéer för att göra resan mindre stressig? Inga problem! Det finns olika tips som du kan följa för att göra din resa till en enkel och smärtfri upplevelse.

I det här inlägget har vi listat några av de bäst beprövade tipsen och tricken som hjälper dig att planera en stressfri resa.

De bästa resetipsen för att göra din resa stressfri

Även om det är omöjligt att eliminera stressen i samband med resor, hoppas vi att dessa tips hjälper dig att minska effekten av resestress!

1. Få lite hjälp

Vad är din första reaktion när du hör ordet ”resa?” Blir du upphetsad? Känner du dig orolig? Om du älskar tanken på att resa, men i själva verket undviker att åka på resor måste du definitivt reda ut den mentala biten.

Om du tror att resor stör din livskvalitet måste du konsultera en psykiatrisk specialist innan du planerar din nästa resa. En expert på mental hälsa kan hjälpa dig på flera sätt:

  1. De kan hjälpa dig att ta reda på om resan du planerar är bra för dig eller inte.
  2. De kan ge några tips om hur du håller dig frisk när du reser.
  3. De kan ge dig råd om hur du hanterar resestress.
  4. De kan ge dig tips för att undvika jetlag.
  5. De kan diskutera några avslappningstekniker.
  6. De kan skriva ut mediciner som kan hjälpa till att lindra din reseångest.

Prata med en ansedd rådgivare eller terapeut och boka en konsultation innan din resa. Att ta professionella råd kan verkligen hjälpa dig att hantera dina reseångestsyndrom.

2. Planera framåt

När du vet vilken resetyp som passar dig är nästa steg att starta din planering.

Att hålla sig organiserad är en av de bästa idéerna för att hantera resestress. Om du vill hålla din stressnivå minimal, se till att ha en ordentlig plan.

Det rekommenderas att förbereda en allmän att-göra-lista. Du kan börja med en lista över viktiga föremål, som kläder och toalettartiklar.

Tänk också på att flera situationer, inklusive oväntade förseningar, vinterväder och trånga motorvägar eller flygplatser, kan uppstå hinder på din resa. Dessa situationer är bortom kontroll, och du kan inte ändra dem. För att förbli lugn och fokuserad bör du fokusera på dina reaktioner på dessa tillstånd.

Dessa små steg kan sänka din uppfattning om stress, vilket gör din nästa resa smidig.

3. Packa alltid lätt

Att resa med tunga väskor eller flera vagnar lastade med bagage kan orsaka stress, och människor gör ofta detta misstag. De packar saker som inte ens krävs, vilket gör det svårt att hantera allt tillsammans.

Om möjligt, försök att bära minimala saker och resa med bara ett bagage eller en handbagage. Det finns flera fördelar med att resa med enbart handbagage.

Du behöver till exempel inte vänta vid incheckningsdisken för att kontrollera dina väskor. Du kan gå direkt till datorn, checka in och fortsätta med säkerhetskontroller på nolltid!

Dessutom, att bära en liten resväska innebär att du inte behöver skapa något rörigt att ta ut ett visst föremål.

Kom bara ihåg att mindre är mer när det kommer till resor och packning. Utöver det är färre föremål lättare att lagra eller hantera, vilket leder till en mindre hektisk upplevelse.

4. Rulla ihop dina kläder

Vi har alltid för vana att vika våra kläder innan vi lägger dem i lådor. När det kommer till en resa överför vi direkt de vikta kläderna från almirah till resväskan.

Det verkar enkelt och snabbt. Eller hur? Men det är tvärtom i verkligheten.

I allmänhet tar vikta kläder mer plats i resväskan än hoprullade. Detta beror på att hoprullade kläder komprimeras mycket bättre och tar mindre plats. Du kan också passa in mer vikta kläder i de små luckorna i ditt handbagage än du kan med vikta kläder.

Som en extra fördel är det mycket lättare att packa om dina upprullade grejer om du blir stoppad i säkerhetskontrollen på flygplatsen som river upp din väska.

5. Använd duschmössor

Alla vill resa fritt utan att låta sina saker bli blandade eller smutsiga. Hur packar du dina smutsiga skor? Slår du in dem i tidningspapper eller plastpåsar?

Den bästa lösningen är att använda engångsduschmössor för att packa saker som du tror kan skapa oreda i ditt bagage.

Duschmössor är bättre alternativ eftersom de kan passa över undersidan av dina skor och förhindra att smuts eller skräp sprider sig över dina rena kläder eller souvenirer.

6 . Behåll dina gamla medicinflaskor

Oavsett om du har barn som gillar att ge sig in i saker eller om du behöver ta med dig saker som inte går vilse, är medicinflaskor perfekt sätt att transportera dina föremål.

Kom ihåg att ta bort receptetiketten från flaskorna innan du använder dem för förvaring för att eliminera risken att utsätta dig själv för potentiell identitetstöld.

Håll även dessa flaskor borta från barns räckhåll när du är på väg till din destination. Detta beror på att barn verkar vara de enda som kan öppna flaskorna – trots de barnsäkra locken!

7. Bär maskeringstejp

Maskeringstejp är ett föremål du alltid bör lägga till i din checklista för resor. Det är resevärldens gaffatejp – utanför gaffatejpen förstås.

Många gillar att använda maskeringstejp eller gaffatejp för att säkra föremål och bagage för sin resa, men målartejp är det bättre valet om du vill säkra dina föremål. Detta beror på att limmet inte är lika starkt, vilket innebär att det är lättare att ta bort och inte skadar dina saker. Du kan använda den för att korrigera eller fixa olika problem.

En maskeringstejp kan göra din resa lätt på flera sätt, till exempel:

  • Du kan använda den för att skydda ömtåliga souvenirer.
  • Den kan användas för att märka bagage.
  • Det håller fast saker lämnar inte märken som andra tejpar.

Maskeringstejp är inte bara lätt att applicera och ta bort. Denna tejp är vanligtvis billigare än vanlig tejp, den är lättare att kassera och den är bättre för miljön.

8. Anländ tidigt

Om du reser med flyg rekommenderas det alltid att du tar dig till flygplatsen tidigt för att minska stress. Även om flygplatser och säkerhetskontroll-arbetare vill att passagerare ska komma dit tidigare av sina egna skäl, bör du anlända tidigt om du inte vill ha bråttom.

Se nu till att du dyker upp minst tre timmar tidigare för internationella flygningar för att ge dig själv tillräckligt med tid att gå igenom incheckningsprocessen och ta hänsyn till oförutsedda omständigheter.

För inrikesflyg, att dyka upp 90 minuter för tidigt är typ den perfekta tiden punkten, men 2 timmar är bra om du har reseångest.

Att anlända till flygplatsen i sista stund skapar ibland oro inför resan som kan förstöra din total resa. Så om du inte vill ha någon stress innan starten, se till att komma dit tidigt!

9. Behåll en papperskopia av viktiga dokument

Människor föredrar att bara ha digitala resehandlingar i denna digitala era. Till exempel har vi alla våra boardingkort på våra telefoner.

Även om det verkar praktiskt och enkelt att resa med onlinedokument, vet du aldrig när din telefon kan ta slut på batteri när du lyssnar på musik eller tittar på ditt favoritprogram på TV.

Vem vet när flygplatsens wifi kan försvinna när din data tar slut?

Sådana situationer i sista minuten kan orsaka extrem ångest. För att säkerställa en stressfri reseupplevelse, föreslås det att du har en papperskopia av alla viktiga dokument till hands som reservplan.

Genom att ha allt förberett kan du kontrollera en spänning av din lista och minska din resestress till viss del.

10. Välj säkerhetskontrollskön utan barn eller gamla

Att vänta i säkerhetskontrollskön i timmar innan flygresan kan vara riktigt frustrerande och få dig att känna dig trött redan innan resan börjar.

Se till att inte hamna i säkerhetskön med ett gäng barn om du inte vill vänta en oändlighet.

Detsamma gäller för våra äldre, som bara rör sig lite långsammare än resten av oss.

11. Ladda ner dina böcker och spel i förväg

Oavsett om du kör i en bil eller väntar på flygplatsen måste du planera vad du ska göra under din väntetiden. Det föreslås att du har en lista med så många aktiviteter som möjligt för att underhålla dig.

Du kan ladda ner dina favoritspel, filmer, TV-serier, böcker och appar till din telefon eller pryl innan lämnar huset. De med generaliserat ångestsyndrom kan överväga att ladda ner meditationsappar för att varva ner och koppla av.

Om du inte vill hålla dig till din telefon under hela resan, gå till ett närliggande bibliotek eller bokhandel för att välja din favoritbok.

Du kan också ha med dig en skissbok för att klottra och notera dina unika tankar.

Sammantaget får du ut det mesta av din restid genom att göra saker du tycker om mest (även om det betyder att sova).

12. Dubbla dni träning

Om du tar en lång resa och jetlag kommer att bli ett problem, dubbla mängden träning du normalt gör dagen innan din resa. Du kan också justera ditt schema gradvis innan du lämnar.

Det kommer också att hjälpa dig att komma in i nästa tidszon utan så många problem att anpassa dig. Dessutom är träning ett beprövat sätt att slå tillbaka ångestsjukdomar i allmänhet.

13. Boka ditt boende

Att boka ditt boende är något du bör hålla på din prioriteringslista, oavsett var du reser till.

Att inte ha rätt ställe att bo efter landning på slutdestinationen kan ge vem som helst stress. Därför rekommenderas det att du gör din hotellbokning först.

Men att hitta rätt hotell för din vistelse är en annan sak som kan orsaka stress, speciellt när du reser under högsäsong. Om du inte kunde hitta ett hotell inom din budget, hoppa över det här alternativet.

Det finns ett antal bra alternativ som är till samma pris eller till och med lägre än ett hotell när du har har en destinationsresa planerad.

Lägenheter för korta vistelser ger dig hemmets alla bekvämligheter och många komplex har en pool, ett gym, gratis WiFi och säkerhet på plats så att du och din familj kan vara säkra. Om du reser ensam finns det sätt att sova på folks soffor.

14. Ha reseförsäkring

Alla vill säkra sin resa, speciellt när man reser utomlands med familjer. Så frågan är, hur kan du säkra din kommande resa? Även om det finns flera sätt, är en av de bästa lösningarna att köpa en reseförsäkring.

Att ha rätt reseförsäkring garanterar ditt skydd i en nödsituation. Det kan ge täckning för flera situationer, såsom förlorade pass, flygförseningar, inställda flyg, förlorat bagage, sjukvårdskostnader, personliga olyckor och mycket mer.

Dessa reseförsäkringsbyråer tillhandahåller enkla och flexibla försäkringsplaner som du kan göra anspråk på var som helst i världen. Vi har använt dem alla och kan intyga deras legitimitet!

Du kan kontrollera deras policyer, täckningsplaner och andra ytterligare funktioner för att välja en som passar dina behov bäst.

Dessutom, eftersom reseförsäkringen täcker nästan alla risker förknippade med resor, spelar den en viktig roll för att göra din resa lite stressfri. Det är trots allt bättre att ha och inte behöva än att behöva och inte ha!

15. Bär dina resekreditkort

Vi älskar alla semester! Resor är de bästa, förutom de utgifter som följer med att resa – som vanligtvis är enorma.

Flera förhållanden kan förstöra din totala reseupplevelse, till exempel skyhöga flygpriser, dyrt boende, uteservering för varje måltid, shopping av dyra souvenirer, dyra aktiviteter och underhållning. Det är mycket pengar att bära med sig.

Du kan prova en handfull sätt att göra din upplevelse stressfri och trevligare. En av de enklaste metoderna är att ta med dig dina resekreditkort, oavsett resmål.

Det är mycket bekvämare än att bära kontanter och det kan hjälpa dig att betala för delar av din semester genom att bara använda det på vardagliga inköp.

Resebelöningskreditkort erbjuder maximal säkerhet och kan minska stressen kopplad till resor. Dessa kort ger dig vanligtvis miles eller poäng för att göra vardags- eller reseköp. Du kan lösa in dessa belöningspoäng när du bokar dina flygbiljetter eller hotell.

Eftersom de samlade poängen kan hjälpa dig att sänka dina resekostnader eller spara pengar, är ett kreditkort med resebelöning ett måste för ofta förekommande resenärer.

En annan fördel med resekreditkort är att de kan ge täckning om din resa ställs in, du blir skadad på flygplatsen eller flygbolaget går i konkurs. De har en försäkring som hjälper till att täcka alla dessa utgifter.

Det bästa med att använda kreditkort för resor är att de inte är kopplade till ditt sparkonto, vilket eliminerar risken för att bedragare kommer åt dina pengar.

16. Vid tvivel, använd UPS eller annat fraktbolag

Efter en lång roadtrip utan tvättmaskin får vi ofta massor av smutsiga kläder. Vad gör du med dina smutsiga kläder när du reser?

Du kan bära en extra tvättpåse och hålla dina smutsiga kläder åtskilda från dina rena.

Om du inte vill ha dina smutsiga kläder med dig, är den andra lösningen att skicka tillbaka dem till din plats med UPS eller ett annat frakbolag såsom DHL eller FedEx.

Maila dem i en låda och skicka dem till önskad adress till ett överkomligt pris. Tjänsten är relativt snabb & pålitlig, och du kommer att få lådan full med dina smutsiga kläder hemma hos dig inom några dagar.

Det bästa med att använda Fedex eller andra frakttjänster är att tjänsten är bekväm och att du inte behöver känna lukten av dina smutsiga kläder på vägen tillbaka till ditt hem.

Dessutom kan du hitta många frakbolag i praktiskt taget alla länder på jorden.

17. Donera bort

Har du en hög med skjortor som du bara har inte bära längre och behöver bli av med dem? Om det finns en tvättmaskin någonstans på din resa, ta på dig de gamla kläderna när du reser och packa de bra till när du kommer dit.

Tvätta de gamla och donera dem sedan på din destination.

Att donera bort saker kommer inte bara att få dig att må bra inifrån utan kommer också att göra ditt bagage lätt. Dessutom kommer du att introducera ”nytt” mode till olika hörn av världen! Tänk på de människor du kommer att inspirera!

18. Ät vegetariskt

Glöm allt det där bearbetade köttet när du reser eftersom det kan få dig att må illa. Ta istället det vegetariska alternativet för måltider på flygplan, tåg eller andra former av långdistansresor för hälsosammare och fräschare mat. Det är mycket lättare att smälta, vilket innebär mindre intern dramatik för dig!

Om vegetarisk mat inte finns på menyn, gå till något asiatiskt istället. De tenderar att vara mindre beroende av kött än andra kök. Plus att många av de örter och kryddor som används i asiatiska rätter kan hjälpa till att lugna magen.

Du kanske också gillar

Lämna ett svar