6 Sätt att Resa med Flyg utan Bagage – Tips & Råd

airport 2373727 1280

Är det möjligt att resa utan bagage? Att resa utan bagage kan verka skrämmande för den tvångsmässiga packaren, men att hoppa från destination till destination över hela världen utan något annat än kläderna på ryggen kan vara fantastiskt befriande. Så mycket att det är det föredragna sättet att resa för vissa människor.

När du reser bagagefritt låter det dig röra dig snabbt, spontant och obegränsat. Utan saker att bära med sig är det bara du, världen och de många möjligheter som ligger framför dig .

Oavsett vad dina skäl är kan bagagefria resor tilltala dig. Kanske är du en resenär som letar efter nya sätt att resa eller någon som vill bryta sig loss från materiella tings begränsningar.

Eller kanske du har fått nog av orimliga bagageavgifter och oroa dig för bagagebegränsningar. Flygresor utan bagage är betydligt billigare!

Men hur går man tillväga för att resa utan att ta med sig något? Är det möjligt att resa utan bagage?

Betyder bagagefria resor verkligen att du inte kan ta med dig något (inte ens en tandborste)?

Hur går det till jämfört med traditionella resor – är det bekvämare eller är du bara jobbigt? Här är allt du behöver veta.

De många typerna av bagagefria resor

Medan att resa utan bagage innebär att de flesta inte tar med sig absolut ingenting, skiljer sig praxis faktiskt mellan resenärer. Vissa resenärer, särskilt de modigare, drar sig inte för tanken på noll bagageresor. Andra tar ett mildare tillvägagångssätt och tar med sig nödvändigaste saker i fickan eller en handväska.

Oavsett om du tar med några få föremål eller inga, bör att resa utan extrabagage vara förankrat i minimalism.

På detta sätt kan bagagefria resor inte liknas vid att bara packa smart.

Medan att packa smart ger dig förmånen att resa med några extrafunktioner, uppmuntrar denna typ av resor att inte ta med extra bagage, vilket betyder att du kommer att vara på en väg av fullständigt problemfritt resor.

Du ska bara resa med håret på huvudet eller precis tillräckligt för att du ska klara dig.

Här är de vanligaste sätten att resa bagagefritt:

Helt utan bagage

I den här typen av bagagefria resor reser du med endast de viktigaste sakerna som ditt pass, mobiltelefon, plånbok och kläderna på ryggen. Det är en av de mest radikala formerna av bagagefritt resande.

Att ta den här vägen kräver mest engagemang, men när du väl fått kläm på det kommer du att upptäcka att det är lätt att göra. Resande utan bagage är utmärkt för resenärer vars primära mål med att resa är att utforska, samla upplevelser och ha mer intima interaktioner med lokalbefolkningen.

Med knappt någonting med dig kan du behöva göra lite arbete väl framme vid destinationen. Det kan innebära att man måste kontakta lokalbefolkningen för att låna eller köpa föremål.

Kan vem som helst prova på noll-bagage-resor? Sanningen är att inte vem som helst kan.

På grund av den radikala karaktären hos denna typ av resor rekommenderas det vanligtvis inte för icke-erfarna resenärer.

De som reser med noll bagage kommer att stöter på en mängd utmaningar och hygien toppar vanligtvis den här listan, speciellt om du är på väg till en varmare destination.

Den mindre radikala versionen av att resa utan bagage

Om du undrar hur du reser utan incheckat bagage, är detta det bästa sättet att göra det. Enbart fickresor gör att du kan bära med dig mer saker, men bara om de får plats i dina fickor.

Resenärer som går den här vägen brukar bära kläder med flera fickor och förvaringsutrymmen som cargobyxor och västar .

Medan andra bara tar med sig nödvändiga prylar, kan andra vissa få plats med en hel ryggsäck med föremål i sina fickor.

Med andra ord, med jackor, västar och byxor fyllda med föremål, släpar de tekniskt sett med sig mer än vad som kan få plats i en bärbar ryggsäck. Men till skillnad från väskor töms dessa fickor på föremål på dagen för att göra det möjligt för resenären att röra sig mer fritt.

Vissa resenärer kanske frågar: ”Om du redan har en ryggsäck med så mycket grejer i fickorna, varför anses detta vara bagagefritt att resa?” Att resa endast i fickor ger större frihet genom att inte ha något extra på rygg eller axel.

Och även om fickor har mer utrymme än att resa utan bagage, begränsar de fortfarande de föremål en resenär kan ta med sig.

Enbart resor för dagväska

Detta är det enklaste att göra, även för icke erfarna resenärer. När du reser med en dagväska måste du få plats med allt i ett enda, litet dagspaket.

Även om detta kan förstöra definitionen av att resa bagagefritt, kan det tolkas som om du reser med en mindre handväska eller weekend bag. som att resa utan att checka in bagage.

Detta kräver bara att du går runt med en liten väska fylld med allt du behöver. Detta kan inkludera byte av kläder, några toalettartiklar och vissa mediciner.

Vissa människor överväger att resa med endast handbagage och skicka bagage i förväg, vilket är ett smart sätt att begränsa bagage du måste släpa på och du kan spara pengar från de dolda avgifterna och spara tid samtidigt gör det möjligt för dig själv att resa lätt.

Vilka utmaningar kommer du att stöta på?

Att resa med mindre bagage kan vara befriande, men det kommer inte utan svårigheter.

Så här kan den här typen av resor utmana dig.

1. Ingen lyx

Det mest uppenbara om de svårigheter du kommer att stöta på i bagagefria resor är att inte kunna komma åt mycket av de saker som gör resandet bekvämare och bekvämare. Du måste lämna de flesta av dina hudvårdsprodukter hemma, och den saker som är trevliga att ha men inte absolut nödvändiga såsom böcker.

Du kanske måste tänka två gånger på att ta med en resekamera, och det där härliga plagget.

Noll bagageresor kräver att du satsar på ett minimalistiskt liv, men oroa dig inte. Du kommer att få mycket mer när det gäller upplevelse!

2. Hygien kan vara ett problem

Inte packa deodorant, tvål och byte av kläder när du behöver dem som mest kan orsaka problem för din hygien. Detta gäller särskilt om du besöker varmare destinationer.

Denna typ av resor kräver att du bara bär kläderna på ryggen (eller kanske bara ett byte av kläder). Detta är det ultimata sättet att resa lätt.

De enda toalettartiklar du kommer att kunna använda är de som du lånar eller köper. Om du inte har tillräckligt med utrymme i fickorna eller en mindre väska för att ta med dem måste du lämna dem kvar efter att ha använt dem.

Om du reser under en längre period blir hygienen mer och mer ett problem.

Andra resenärer kan komma runt detta genom att tvätta personligen sina kläder och hänga dem på tork på deras hotell och vandrarhem. Du kanske bara kan göra detta om du klär på dig flera lager kläder eftersom du har något att ha på dig medan din tvätt hänger på tork.

3. Du är begränsad till destinationer med jämnt väder

Svårigheterna att resa bagage- fritt blir tydligare när man besöker länder med oregelbundet väder eller hoppar mellan länder med olika klimat.

Med nästan inga klädbyten kan det vara utmanande att hantera plötsliga väderförändringar.

En bagagefri resa till Japan kan till exempel innebära utmaningar då klimatet varierar kraftigt från norr till söder. Om du inte är beredd att köpa eller låna prylar är denna form av resor inte för dig.

4. Du kan väcka misstankar

Din brist på bagage kan väcka misstankar bland regeringstjänstemän och resenärer likadana.

En person som reste helt bagagefritt berättade en historia om hur han förhördes av immigrationsagenter som frågade hur han tänkte tvätta sina kläder och att det kunde leda till att han skulle ”springa runt i landet naken”. Men kom ihåg att detta bara är misstankar, så det inte är något juridiskt fel med att resa utan bagage, och du kommer inte att bryta mot några regler.

Om detta är ett problem eller om du inte har gjort det tidigare, överväg att skicka ditt bagage i förväg och ta med ditt kvitto.

Välj en beprövad bagageleveranstjänst som hjälper dig att få samma upplevelse av att hämta bagage även innan du åker på din resa.

Detta är inte längre en sak enbart för lyxresor eller golfklubbor. Detta blir allt vanligare med tanke på de låga fraktkostnaderna runt om i världen.

Hur du reser utan bagage

1. Få ut det mesta av tekniken

I det här fallet är det din mobiltelefon. Din smartphone är din mest värdefulla resekompis i bagagefria resor.

Från förvaring av boardingkort till att förvara viktiga dokument, din smartphone kommer att ersätta de flesta saker du tar med dig på din resa. Innan din resa, ladda ner användbara reseappar för att göra din resa bekvämare och bekvämare.

Skaffa Kindle-appen för att ersätta skrymmande böcker.

2. Välj praktiska och mångsidiga kläder

En bagagefri resa kräver att du endast tar med med dig ett par skor eller sandaler – dem du ska ha på dig på flygdagen. Med det sagt är ditt val av skor mycket viktigt. Med din destinations terräng i åtanke, välj skor som effektivt skyddar dina fötter från väder och vind.

Kom ihåg att de flesta resor kräver mycket promenader , så se till att ditt val också är bekvämt.

3. Köp eller låna

Om du reser med det mest nödvändiga kommer du snabbt att upptäcka behovet av flera saker tillsammans med din resa.

Var får du ett paraply när det regnar? Hur undviker du kylan när du har på dig en sommaroutfit? Bagagefria resenärer måste köpa eller låna vissa föremål för att göra sina resor bekvämare.

Lyckligtvis är världen full av butiker där du kan skaffa allt du behöver. Du kan skaffa ett par flip-flops när du är på väg till en strand, gå till secondhandbutiken för en varm luvtröja eller några sommarshorts, eller lindra huvudvärken med en tur till apoteket.

Det är ingen överraskning att pengar är avgörande för den bagagefria resenären, som mest kommer att förlita sig på valuta för att kompensera för sin brist på föremål. Resenärer som inte vill betala kan låna istället. Be en medresenär om tandkräm eller kontakta en vän i området för att låna en jacka. Att låna saker är ett bra sätt att bilda nya vänskapsband och starta en konversation.

Annars, om du vill välja ett hybridförsök utan att resa med bagage, kan du skicka bagage och skicka dina väskor i förväg innan du ens lämnar. Detta är ett bra sätt att testa vattnet på denna typ av livsstil för att se om det är rätt för dig.

4. Välj reseutrustning med fickor

Om din resa är enbart för fickor kommer du att behöva strategiskt placerade fickor för att släpa runt dina föremål. Tack och lov hittar du ett nästan oändligt urval av briljanta reseutrustning med rymliga fickor för dina tillbehör. Var uppmärksam på kläder med säkra fickor för att minska risken för stöld.

5. Varva eller packa extra kläder (om du kan)

Inga resor kommer att få dig att resa med endast kläderna på din tillbakaresa. I det här fallet kanske du vill överväga att klä dig i lager. En resenär med noll bagage kanske vill överväga att bära en väst, en långärmad skjorta och en t-shirt under.

Om du reser med dina fickor eller en väska, överväg att ta med ett extra par strumpor, underkläder och en extra t-shirt. Du kan använda dessa extrakläder när det är dags att ge dina nuvarande kläder en gnidning.

6. Posta souvenirer eller extra utrustning

Avgifter för flygbolagens bagage kan vara mycket dyra, så många av dagens resenärer försöker spara pengar genom att posta sina saker till sin destination istället.

De som reser från varmt klimat till kallt klimat, till exempel, kan skicka sina varma kläder till sin första kalla destination. Detta kräver att du gör en föröverenskommelse med hotellet som du planerar att bo på på den platsen.

På samma sätt betyder det inte att du är bagagefri att du inte längre kan köpa souvenirer eftersom du inte kommer att kunna bära dem. Om en vara intresserar dig så mycket att du vill ta med den hem, kontakta det lokala postkontoret och skicka varan hem.

Många människor undrar, ”Kan mitt bagage resa utan mig?” Kom ihåg att du inte kan använda en flygbolagstjänst för att skicka dina saker till en destination utan dig i den. Regleringar förbjuder ett flygbolag att transportera bagage utan dess passagerare över internationella gränser.

Är det lagligt att flyga utan bagage?

Resande utan bagage är helt lagligt, och det är det smidigaste sättet att flyga. Du kommer att spara massor av tid och stress genom att inte hämta bagage och du kan säga adjö till bagageutlämning.

Du kanske också gillar

Lämna ett svar