10 enkla sätt att ladda upp dig själv

10 enkla sätt att ladda upp dig själv

När tog du en paus senast? Många av oss är arbetsnarkomaner, eller åtminstone har vi svårt att slappna av och släppa stressen. Men det är viktigt att komma ihåg att vi behöver ladda batterierna då och då, annars brinner vi ut.

Vi bombarderas ständigt med stimuli och det kan vara otroligt dränerande. Det är därför det är så viktigt att ladda upp sig själv regelbundet. Här är tio sätt du kan göra just det på.

1. Ta en teknologipaus

Vi är allt mer beroende av teknik och det beroendet kan vara tröttsamt. Att ständigt vara uppkopplad kan göra att vi känner oss nedstämda och stressade.

Ge dig själv en paus genom att koppla från dina enheter under en viss tid varje dag. Ägna en timme före sänggåendet för att koppla bort helt. Ingen telefon, ingen bärbar dator, ingen tv. Detta hjälper dig att varva ner och slappna av så att du kan sova bättre.

2. Börja meditera

Meditation har visat sig förbättra fokus, koncentration och mental klarhet samtidigt som det minskar stress och ångest. Det behöver inte vara komplicerat; Sitt helt enkelt i en bekväm position med slutna ögon och fokusera på andningen. När tankar kommer in i ditt huvud, släpp dem och fokusera på ditt andetag. Du kommer att bli förvånad över hur mycket lugnare och klarare du känner dig efter ens en kort meditationssession.

3. Njut av naturen

Att spendera tid i naturen har otaliga fördelar för vår mentala och fysiska hälsa. Studier har visat att exponering för naturen kan minska stress, ångest, trötthet och depression samtidigt som det förbättrar humör, kognitiv funktion och energinivåer. Gör det till en punkt att gå ut i minst 30 minuter varje dag; även om det bara är att ta en promenad runt kvarteret eller sitta i parken och lyssna på fåglarnas kvitter.

4. Bli aktiv

Träning är inte bara bra för vår fysiska hälsa; det är också utmärkt för vår mentala hälsa. Träning frisätter endorfiner som har humörhöjande effekter som liknar antidepressiva läkemedel. Dessutom har träning visat sig förbättra sömnkvaliteten, öka energinivåerna och minska stress- och ångestnivåerna. En måttlig mängd motion är nyckeln; överdriv inte, annars kommer du bara att känna dig tröttare än när du började.

5. Avsätt tid för dig själv

Ett av de bästa sätten att ladda om är att helt enkelt få tid för dig själv. Ägna lite tid varje dag, även om det bara är 10-15 minuter, för att göra något som du tycker om utan stress eller förpliktelser. Det kan vara allt från att läsa en bok, ta ett bad, ta en promenad i naturen eller lyssna på musik. Det viktiga är att du tar den här tiden för dig själv och använder den för att slappna av och föryngra.

6. Få kontakt med nära och kära

Våra relationer är otroligt viktiga för vår mentala hälsa. Att spendera tid med nära och kära kan minska stress, förbättra humöret och öka känslor av lycka och välbefinnande. Oavsett om du håller kontakten via sms, sociala medier eller personligen, se till att ta dig tid att få kontakt med de personer du bryr dig om regelbundet.

7. Få tillräckligt med sömn

Sömn är avgörande för vår fysiska och mentala hälsa. När vi inte får tillräckligt med sömn är vi mer benägna att drabbas av stress, ångest och depression. Vi har också problem med att koncentrera oss, vårt immunförsvar är svagare och vi är mer benägna att bli sjuka. Se till att få minst 7-8 timmars sömn varje natt så att du kan må som bäst.

8. Öva tacksamhet

Tacksamhet har visat sig ha många fördelar för vår mentala hälsa, inklusive att minska stress och ångestnivåer samtidigt som det ökar lycka och välbefinnande. Gör det till en punkt att öva tacksamhet varje dag genom att ta några minuter att tänka på de saker du är tacksam för. Du kan också föra en tacksamhetsdagbok och skriva ner några saker du är tacksam för varje dag.

9. Lägg lite tid på att journalföra

Journalföring är ett utmärkt sätt att bearbeta dina tankar och känslor, särskilt om du känner dig stressad eller överväldigad. Att skriva ner dina tankar kan hjälpa dig att bättre förstå dem och kan också ge en känsla av lättnad. Om du inte är säker på vad du ska skriva om kan du prova uppmaningar som ”Vad gick bra idag?” eller ”Vad kämpar jag med?”

10. Ha en danspass

Dans är ett bra sätt att lindra stress, höja humöret och få igång kroppen. Sätt på några av dina favoritlåtar och släpp dig själv! Om du känner dig riktigt blyg, börja med att dansa runt ditt hus eller i ditt rum med dörren stängd. När du väl kommit igång kommer du att bli förvånad över hur bra det känns.

Slut tankar

Det är så viktigt att ta pauser regelbundet för att ladda upp dig själv både mentalt och fysiskt. Genom att koppla bort tekniken, spendera tid i naturen, meditera och träna måttligt hjälper du till att minska stressnivåerna samtidigt som du stärker ditt humör och din kognitiva funktion.

Du kanske också gillar

Lämna ett svar