Så föryngrar hyaluronsyra huden

Hudvård

Hyaluronsyra är hudvårdens bästa ingrediens när det kommer till fukt och hudföryngring. Ingrediensen finns i flera populära hudvårdsprodukter för att bland annat motverka torrhet – det är en riktig fuktboost som också finns naturligt i kroppen. I den här artikeln reder vi ut vad hyaluronsyra faktiskt är, varför din hud behöver det och vilken behandling som motverkar torr och glåmig hy.

Vad är hyaluronsyra?

Hyaluronsyra är som en superhjälte för din hud – det är en fuktbindande molekyl som finns i kroppen och har flera viktiga funktioner. De främsta egenskaperna inkluderar att bevara fukt, öka hudens elasticitet och skydda hudbarriären. När det gäller hudföryngring spelar hyaluronsyra en betydande roll av flera anledningar:

 1. Fuktighetsbevarande egenskaper: Hyaluronsyra har en unik förmåga att binda och behålla stora mängder vatten. Genom att attrahera och hålla fast vid fukt bidrar den till att hålla huden återfuktad och mjuk, vilket minskar synliga tecken på åldrande som torrhet och fina linjer.
 2. Ökad elasticitet: Genom att öka hudens fuktighetsnivåer bidrar hyaluronsyra till att förbättra dess elasticitet. Det kan göra att huden känns fastare och mer ungdomlig.
 3. Fyllnadseffekt: När hyaluronsyra appliceras på huden eller används i kosmetiska procedurer som fillers eller skinbooster, kan den ge en fyllnadseffekt. Detta minskar uppkomsten av rynkor och fina linjer och ger en mer jämn hudton.
 4. Stimulerar kollagenproduktionen: Hyaluronsyra kan också ha en positiv effekt på kollagenproduktionen, som gör huden fast och återfuktad.

Hyaluronsyra används vanligtvis i hudvårdsprodukter som serum och krämer, men det har blivit allt vanligare att få hyaluronsyra som en injektion, till exempel genom behandlingar som fillers eller skinbooster.

Här är några fördelar med att välja injektioner:

 1. Direkt effekt på djupare hudlager: Injektioner går direkt in i de djupare lagren av huden, vilket ger en mer omedelbar och kraftfull effekt jämfört med hudvårdsprodukter. Detta gör det möjligt för hyaluronsyran att agera där den behövs mest, särskilt för att fylla ut rynkor och återställa volymen.
 2. Mer intensiv fuktgivande effekt: Injektioner av hyaluronsyra kan ge en intensiv fuktgivande effekt, särskilt vid behandling av fina linjer och rynkor. Den fyllnadseffekt som uppnås med injektioner kan vara mer markant jämfört med krämer som måste passera hudens yttre lager.
 3. Längre varaktighet: Injektioner av hyaluronsyra, särskilt de som används som fillers, kan ge en längre varaktighet jämfört med effekten av en vanlig hudkräm. De kan hålla i flera månader eller längre, medan krämer vanligtvis kräver regelbunden applicering för att bibehålla sina resultat.
 4. Snabbare resultat: Effekterna av hyaluronsyra-injektioner kan ofta ses snabbare än de som uppnås med hudkrämer, som kan ta tid att absorberas och ge resultat.

Skinbooster är en injektionsbehandling som föryngrar huden snabbt och ger en mer ungdomlig och strålande hud. Skillnaden mellan skinbooster och traditionella fillers är att skinbooster fokuserar mer på att förbättra hudens kvalitet och återfuktningsförmåga snarare än att skapa volym eller fylla ut rynkor.

Vid en skinboosterbehandling injiceras små mängder hyaluronsyra i huden. Skinbooster ger resultat såsom:

 1. Återfuktning: Skinbooster-behandlingar fokuserar på att förbättra hudens hydrering genom att öka mängden hyaluronsyra i huden, vilket leder till en riktigt fuktboost.
 2. Återställande av lyster: Genom att öka hydreringen kan skinbooster-behandlingar ge en naturlig glow och lyster till huden. Det gör att huden direkt ser friskare och ungdomligare ut.
 3. Minska fina linjer: Även om skinbooster huvudsakligen fokuserar på fukt, kan förbättringen av hudens kvalitet också leda till en minskning av fina linjer och rynkor.

Är du sugen på att prova? Boka din behandling på Estetikcentrum i Malmö här. 

Du kanske också gillar