15 Sätt att Sluta bry sig om vad Andra Människor Tycker

joy 2483926 1280 1

Har du någonsin hamnat i en situation där du bryr dig för mycket om vad andra tycker? Vi har alla varit där. Kanske pratade du inte på ett möte för att du inte ville verka påträngande. Eller så kanske du förpassade en möjlighet för att du var rädd för att misslyckas.

Hur det än är, att bry sig för mycket om vad andra tycker kan hålla dig tillbaka från att uppnå din fulla potential. Så hur kan du sluta bry dig om vad andra tycker? I det här blogginlägget kommer vi att dela 15 sätt att sluta bry sig om vad andra tycker.

1. Bygg självförtroende

Ett av de bästa sätten att sluta bry sig om vad andra tycker är att börja tycka mer om sig själv. Det kan låta som en svår uppgift, men det är definitivt möjligt. Börja med att göra en lista över saker du gillar med dig själv – både stora och små.

Till exempel ”Jag är en bra vän”, ”Jag har ett bra sinne för humor” och ”Jag är smart.” När du väl har din lista, gå tillbaka till den när du märker att du börjar bry dig om vad någon annan tycker. Att se dina positiva egenskaper nedskrivna kommer att påminna dig om att du är helt ofullkomlig precis som du är.

2. Kom ihåg att alla är olika

Det är viktigt att komma ihåg att inte alla kommer att gilla dig – och det är okej! Alla har olika preferenser, och det betyder att det alltid kommer att finnas människor som inte ser öga mot öga med dig. Istället för att slösa tid på att försöka tillfredsställa alla, fokusera på att omge dig med människor som accepterar dig för den du är. Det är dessa personer vars åsikter borde betyda mest för dig.

3. Ta inte saker personligt

Ofta när någon säger något negativt om oss tenderar vi att ta det personligt. Men sanningen är att deras åsikt handlar mer om dem än om oss.

Så istället för att internalisera deras ord, borsta bort dem och gå vidare med din dag. Det blir mycket enklare än att bära med sig den extra tyngden av deras negativitet.

4. Hitta din röst

Många av oss håller tillbaka från att säga vad vi tycker eftersom vi är rädda för vad andra människor ska tycka. Men det är viktigt att komma ihåg att du har lika stor rätt att dela din åsikt som alla andra.

Så nästa gång du är i en situation där du är frestad att vara tyst, säg till och låt din röst höras.

5. Sätt saker i perspektiv

När du känner dig nedstämd över vad någon har sagt eller gjort, sätt saker i perspektiv. Är deras åsikt verkligen värd att oroa sig för? Kommer det att spela någon roll om ett år? Om fem år? Antagligen inte.

Så varför slösa din energi på det? Det betyder inte att du ska ignorera konstruktiv kritik – låt bara inte de små sakerna komma till dig.

6. Fokusera på din egen uppfattning om dig själv

I slutändan är den enda åsikten som betyder något din egen. Så istället för att fokusera på vad andra tycker, fokusera på hur du känner om dig själv. Är du stolt över det du har åstadkommit? Gillar du vem du är som person?

Om svaret på båda dessa frågor är ja, tjata då med vad någon annan tycker! Du klarar dig bra utan deras godkännande.

7. Omge dig med upplyftande människor

Ett av de bästa sätten att sluta bry sig om vad andra tycker är att omge dig med positiva människor – människor som kommer att bygga upp dig istället för att riva dig.

När du är i närheten av sådana här människor kommer du att börja se dig själv i ett mer positivt ljus, och det kommer att göra det lättare att ignorera andras negativa åsikter.

8. Jämför dig inte med andra

Att jämföra dig själv med andra är ett säkert sätt att få dig själv att må dåligt över dig själv. Så istället för att titta på vad någon annan har, fokusera på vad du har och vad du gör med ditt liv. Du är på din egen unika resa, så jämförelser är meningslösa.

9. Acceptera att du inte är perfekt

Ingen är perfekt, och det inkluderar dig! Så istället för att slå dig själv över dina misstag, lär dig av dem och gå vidare.

När du gör fred med det faktum att du är ofullkomlig, blir det mycket lättare att sluta bry sig om vad andra människor tycker.

10. Kom ihåg att deras åsikt inte definierar dig

I slutet av dagen definierar inte någon annans åsikt om dig vem du är som person. Du är den enda som får bestämma det.

Så istället för att låta någon annans åsikt diktera hur du känner om dig själv, ta kontroll och välj att se dig själv i ett positivt ljus.

11. Tala tillbaka till din inre kritiker

Vi har alla den där lilla rösten i huvudet som talar om för oss att vi inte är tillräckligt bra – ju positivare den rösten är, desto lättare är det att tro på de negativa saker den har att säga. Så istället för att låta det flöda, ta kontroll och prata tillbaka till det.

Påminn dig själv om alla dina prestationer och hur långt du har kommit. Detta kommer att hjälpa till att tysta den inre kritikern och göra det lättare att sluta bry sig om vad andra tycker.

12. Ta inte saker på så stort allvar

Ett av de bästa sätten att sluta bry sig om vad andra tycker är att lära sig att ta saker mindre seriöst. När du kan skratta åt dig själv och se humorn i situationer blir det mycket lättare att borsta bort andras negativa åsikter.

Så istället för att bli insvept i vad någon annan har sagt eller gjort, ta ett steg tillbaka och se situationen för vad den verkligen är: ingen stor sak.

13. Öva mindfulness

Mindfulness handlar om att vara närvarande i nuet och acceptera saker som de är – utan att döma.

När du kan göra detta blir det mycket lättare att sluta bry sig om vad andra tycker. För i slutändan är deras åsikt just det — en åsikt. Det behöver inte definiera dig eller ditt liv.

14. Fastna inte i dramat

Drama är oundvikligt, men det betyder inte att du måste fastna i det. När du kan ta ett steg tillbaka och se situationen för vad den är, blir det mycket lättare att släppa taget om vad andra tycker. Så istället för att dröja vid det negativa, fokusera på det positiva och gå vidare.

15. Fokusera på din egen lycka

Det bästa sättet att sluta bry sig om vad andra tycker är att fokusera på din egen lycka. När du är nöjd med den du är och vad du gör blir det mycket lättare att ignorera andras negativa åsikter.

Så istället för att oroa dig för vad de tycker, fokusera på det som gör dig lycklig. Och låt det vara din guide.

Sluta tankar

Om du är trött på att bry dig om vad andra tycker är det dags att göra en förändring. Använd dessa tips för att börja tysta den inre kritikern och fokusera på det som verkligen betyder något: din egen lycka. Och kom ihåg att du är den enda som får bestämma vad som definierar dig.

Så låt inte någon annans åsikt diktera hur du känner om dig själv. Du har kontroll. Välj att se dig själv i ett positivt ljus och fokusera på din egen unika resa. När du gör det här blir det mycket lättare att sluta bry sig om vad andra tycker.

Du kanske också gillar

Lämna ett svar