14 Saker att göra när du Känner dig Frustrerad

youtuber 2838945 1280

Vi har alla varit där. Du vet, de där stunderna när allt verkar gå fel och du är nästan redo att kasta in handduken. Livet kan vara tufft, och det är normalt att känna sig frustrerad då och då. Men istället för att låta frustrationen ta över, prova någon av dessa 14 saker nästa gång du känner dig nere och frustrerad.

Hur man hanterar att känna sig frustrerad i livet

Livet är fullt av upp- och nedgångar, och det är naturligt att känna sig frustrerad då och då. Men det är viktigt att komma ihåg att frustration bara är en tillfällig känsla. Det är inte vem du är, och det behöver inte definiera dig. Tänk istället på frustration som ett tecken på att du är redo för en förändring.

Du är redo att pressa dig själv ur din komfortzon och in på nytt territorium. Så var inte rädd för att omfamna din frustration. Använd det som motivation att vidta åtgärder och göra de förändringar du behöver för att skapa det liv du vill ha. Kom ihåg att frustration bara är en vägspärr om du låter det vara. Livet är fullt av möjligheter. Låt ingenting stå i vägen för att uppnå dina drömmar.

13 saker att göra när du känner dig frustrerad i livet

1. Prata med en vän eller familjemedlem som alltid får dig att må bättre

Ibland är allt du behöver är en bra ventil sesh med någon som älskar och stöttar dig oavsett vad. Släpp ut allt och fortsätt sedan med din dag. Detta kommer att hjälpa dig att må bättre på nolltid.

2. Gör en plan

Om du känner dig frustrerad för att saker och ting verkar inte gå någonstans, sätt dig ner och gör en plan. Skriv ner dina mål och vad du behöver göra för att uppnå dem. Att ha en färdplan hjälper dig att hålla dig på rätt spår och känna dig mer i kontroll.

3. Gör något trevligt för någon annan

Att hjälpa andra är ett bra sätt att ta dig bort från dina egna problem och må bra med dig själv. Oavsett om du ställer din tid frivilligt, skänker till ett värdigt ändamål eller bara gör något snällt för en vän eller främling, kommer du säkerligen att få ett uppsving av god karma.

4. Bli aktiv

Träning är ett bra sätt att minska stress och förbättra ditt humör. Ta en löptur, träna på gymmet eller ta en yogaklass för att få endorfinerna att flöda. Du kommer att må bättre på nolltid.

5. Få kontakt med naturen

Tillbringa lite tid omgiven av träd, blommor och frisk luft. Det hjälper dig att komma ihåg att det finns så mycket skönhet i världen (även när det inte känns så). Det här är en av mina personliga favoritsaker att göra när jag känner mig frustrerad.

6. Unna dig själv

Livet är för kort för att förneka dig själv de saker du tycker om, så fortsätt och spendera på den där kakan eller ett par nya skor. Gå bara inte överbord – måttfullhet är nyckeln!

7. Bli organiserad

Ett rörigt utrymme kan leda till ett rörigt sinne. Om du känner dig överväldigad, ta dig tid att göra hem eller kontor i ordning. Du kommer att känna dig mycket lugnare och mer i kontroll när allt är på plats.

8. Gör en lista över saker du är tacksam för

Chansen är stor att det händer fler bra saker i ditt liv än dåliga. Att fokusera på det positiva kommer att hjälpa till att förändra ditt perspektiv och öka dina glädjenivåer.

9. Kryp ner med en bra bok (eller film)

Ibland är allt du behöver en liten flykt från verkligheten. Och vilket bättre sätt att göra det än att gå vilse i en fängslande berättelse? Du kommer inte bara att glömma dina problem för en liten stund, utan du kanske också lär dig något nytt.

10. Öva mindfulness

Mindfulness handlar om att vara närvarande i nuet och acceptera saker som de är. Det kan vara bra att meditera eller göra några djupa andningsövningar när du känner dig frustrerad. Tillåt dig själv att känna vad du än känner och släpp det sedan.

11. Hjälp någon annan

När du känner dig låg är en av de bästa sakerna du kan göra att nå ut och hjälpa någon annan som kanske också har det svårt. Att ge tillbaka får oss alltid att må bra, plus att det tar bort fokus från våra egna problem för en liten stund. Win-Win!

12. Var kreativ

Att komma i kontakt med din kreativa sida kan hjälpa till att höja ditt humör och få dig att känna dig mer produktiv (även om din ”konst” inte precis är ramvärdig). Du kommer inte bara att få uttrycka dig själv, utan du kan också överraska dig själv med hur begåvad du verkligen är.

13. Öva självreflektion

En del av att vara frustrerad är att inte förstå varför du känner så. Om du kan ta ett steg tillbaka och analysera dina känslor kanske du kan komma till roten av problemet och ta reda på hur du åtgärdar det.

14. Ta en paus

Ofta blir vi frustrerade för att vi anstränger oss för mycket. Om du känner dig fast kan det vara bra att ta en liten paus. Slappna av och ladda om, och kom sedan tillbaka till uppgiften med fräscha ögon. Du kanske blir förvånad över hur mycket lättare det är att uppnå dina mål när du är utvilad och utvilad.

Slutgiltiga tankar

Livet kan vara frustrerande, men tack och lov finns det massor av saker vi kan göra för att få oss själva att må bättre! Nästa gång du känner dig nere, prova en (eller flera) av sakerna på den här listan. Från att vara aktiv till att spendera tid i naturen, det finns många sätt att öka ditt humör och minska dina stressnivåer. Och kom ihåg, saker kommer alltid att bli bättre.

Du kanske också gillar

Lämna ett svar