10 Enkla Sätt att Röra och Träna din Kropp Varje Dag

running 4782722 1280

Människor har en tendens att fastna i hjulspåret att göra samma saker varje dag, men det betyder inte att du inte kan hitta enkla sätt att röra din kropp och ändra din träningsrutin!

Från att parkera längre bort från kontoret till att ta trappan när du kan, det finns många alternativ som hjälper dig att röra på dig hela dagen utan att känna att du tränar alls.

Varför det är viktigt att röra på kroppen

Det finns så många anledningar till varför det är viktigt att hålla kroppen i rörelse, även om det bara är lite varje dag.

Träning har visat sig förbättra mental hälsa, öka livslängden och skydda mot tillstånd som hjärtsjukdomar, stroke, fetma, typ 2-diabetes och vissa typer av cancer. Dessutom kan det öka ditt humör, energinivåer och övergripande välbefinnande.

Så hur kan du hitta sätt att röra din kropp varje dag? Här är bara några enkla alternativ:

10 enkla sätt att röra din kropp varje dag

1. Ha alltid dina träningskläder till hands

Förvara träningskläder och skor i en gymväska nära där du gör de flesta av dina träningspass – vanligtvis nära hemmet eller jobbet.

Att packa ihop för ett träningspass tar ungefär fem minuter – längre om du har mycket grejer. Och eftersom du alltid har den med dig finns det ingen ursäkt för att inte bli aktiv.

Att bara lägga ut träningskläder gör att människor mer benägna att träna. Så avsätt utrymme i din garderob för aktiva kläder, även om det innebär att du offra lite utrymme för tröjor eller den där nya klänningen från förra säsongens kollektion.

2. Ta trappan

Att gå uppför en trappa är effektivare än du kanske tror.

Studier visar att bara 10 trappor per dag kan minska risken för hjärtsjukdomar och förbättra din allmänna kondition.

Dessutom är det bättre för miljön än att åka hiss eller rulltrappa. Så se till att ta trappan när du kan – på jobbet, i köpcentret eller till och med i ditt eget hem.

3. Gå en promenad under din lunchrast på jobbet

Om du har ett skrivbordsjobb kan det vara svårt att hitta tid att röra på dig under dagen utan att ta extra steg eller passa in ett snabbt träningspass hemma.

Men om du tar lunchrasten utomhus kan du träna och njuta av den friska luften samtidigt.

Om möjligt, gå till en närliggande park eller restaurang för lunch istället för att äta vid ditt skrivbord. Och försök att undvika att sitta ner under din pause – stå upp och rör dig så mycket du kan.

Du kommer att bli förvånad över hur stor skillnad lite promenader kan göra!

4. Gör ett snabbt träningspass hemma

Om du inte har tid att gå till gymmet eller springa, finns det massor av träningspass du kan göra hemma med minimal utrustning.

Det finns massor av bra träningsvideor och appar tillgängliga online, och många av dem är gratis.

Så dra nytta av dem och klämma in ett snabbt träningspass när du kan. Även bara 20 minuters träning kan göra skillnad!

5. Parkera längre bort från din destination

När du ska springa ärenden eller gå till jobbet, parkera bilen lite längre bort än vanligt så att du måste gå lite mer.

Det kanske inte verkar så mycket, men de extra stegen kan öka med tiden. Och om du gör det till en vana kan det verkligen göra skillnad i din totala konditionsnivå.

6. Stå istället för att sitta

Studier har visat att sittande under långa perioder kan öka en persons risk för cancer, hjärt-kärlsjukdomar, diabetes och andra tillstånd.

Men många människor saknar motivationen att införliva fysisk aktivitet i sin dagliga rutin, så det slutar med att de tillbringar timmar hopsjunkna framför datorer.

Om du hamnar i en sådan situation kan det vara bra att fundera på om du skulle kunna passa in ståbord eller löpbandsbord på din arbetsplats.

Ibland är små förändringar allt som behövs för att motivera oss till bättre hälsovanor.

7. Gå runt medan du pratar i telefon

Nästa gång du har ett samtal, gå runt istället för att sitta vid ditt skrivbord. Forskning tyder på att våra kroppar är designade för att gå och röra sig – inte sitta – och i själva verket gick våra jägare-samlare förfäder så mycket som fyra mil varje dag.

Att sitta är känt för att öka tröttheten, minska uthålligheten och begränsa blodflödet. Att ta en paus från stillasittande beteende kan hjälpa dig att undvika att utveckla kroniska tillstånd som hjärtsjukdom eller diabetes.

8. När du går ut, gå istället för att köra

Det spelar ingen roll om du bor tvärs över stan eller över ett hav – att promenera då och då kan hjälpa dig att bekämpa viktökning.

Enligt forskning har människor som tar minst 10 000 steg om dagen större energi och betydligt lägre frekvens av fetma än sina kamrater i soffpotatisen.

Om det är ditt mål att gå ner i vikt, sikta på 8 000 dagliga steg – den genomsnittliga personen tar bara 5 000.

9. Gå av vid nästa hållplats istället för att stanna på bussen/tåget till slutet av linjen

Om du sitter på en buss eller tåg är det ett enkelt sätt att höja aktivitetsnivån att gå av en hållplats tidigt. Om du gör det varje dag lägger du till mer än 650 steg – motsvarande tre snabba kvarter – till din dagliga promenad. Med tiden går det ihop.

Vissa städer har cykeldelningsprogram som möjliggör ett ännu enklare sätt att förlänga pendlingen.

Boston har till exempel tagit sina populära Hubway-cyklar och lagt till dockningsstationer vid några av pendeltågsstationerna.

Det innebär att ryttare kan ta ett tåg en del av vägen och cykla resten, träna lite medan de njuter av frisk luft och undvika rusningstrafik.

10. Träna i intervaller

Om du försöker gå ner i vikt men inte har mycket tid för träning kan det hjälpa att dela upp saker i kortare pass.

Tänk på högintensiv intervallträning: Ställ in en timer på din telefon på 10 minuter och påbörja en serie hårda rörelser (burpees, sprints) som inte bara är utformade för att pusha dig fysiskt utan också påminna dig mentalt om varför det är värt att pressa dig själv.

Det här träningspasset tar inte lång tid – 10 minuter är gott om tid – men kommer att lämna dig utmattad och energisk på samma gång.

Efter varje intervall, vila några minuter innan du går vidare till nästa; vila så länge det behövs innan du påbörjar en ny runda. På nolltid kommer du att finna att du pressar hårdare än någonsin samtidigt som du tränar mindre.

Slutliga tankar

Det finns många enkla sätt att röra din kropp varje dag, och även små förändringar kan göra skillnad i din totala kondition.

Att ta några extra steg, stå istället för att sitta och gå runt medan du pratar i telefon är alla enkla sätt att lägga till mer fysisk aktivitet till din dag.

Om du bor i en stad kan det också vara ett bra sätt att träna på att använda cykeldelningsprogram. Och om du har ont om tid är intervallträning ett effektivt sätt att få ut det mesta av ditt träningspass.

Genom att införliva några av dessa enkla tips i din dagliga rutin kan du förbättra din hälsa och kondition på nolltid.

Du kanske också gillar

Lämna ett svar