Hur man hittar Balans i Livet – Bästa Tips & Råd

woman 1868817 1280

Här är ett life hack för dig. Sluta planera. Börja leva.

Nu när vi har din uppmärksamhet kan vi komma in på de steg du måste ta för att hitta balans i ditt liv. Det är inte en dans på rosor eller något du gör i ett svep att få balans i ditt liv men om du har tålamod och tror på dig själv kan du göra vad som helst.

Hur man lever ett balanserat liv

Att leva en balanserad livsstil är en daglig praxis att känna igen dina mentala, fysiska och känslomässiga behov och avsiktligt sätta igång för att säkerställa att dessa behov tillgodoses.

Önskemål och behov kan vara allt från tyst ensamtid för att göra vad du vill eller att äta en hälsosam kost för att din kropp ska må bra. Det kan vara att spendera kvalitetstid med dina nära och kära för att känna sig ansluten eller det kan vara att veta vilka gränser du behöver dra mellan arbete och ditt privatliv.

Det är viktigt att vara ärlig mot dig själv om vilka vanor du kan överdriva och vilka områden i ditt liv som behöver mer uppmärksamhet. Kanske har du en omättlig sötsug, det är ok, balans betyder bara att du har det mesta du vill och behöver, men med måtta.

Balans är anpassningen av ditt sinne och kropp och förmågan att ansluta inom dig själv och känna frid med din inre och yttre värld. Meditation, rörelse och engagemang i jordningsaktiviteter kan hjälpa denna anpassning.

Att skapa balans är inte en engångsgrej, det kommer att vara något du ständigt arbetar med prioriteringar och behov förändras naturligt över tiden. Du kommer att behöva kalibrera om ofta, och det krävs engagemang för att förbli en balanserad person över tid.

Nedan är sju steg för att hitta balans i ditt liv, tillsammans med elementen i att leva en balanserad livsstil.

7 steg för att hitta balans i ditt liv

Steg 1. Planera för lycka

Om du lever ditt liv och planerar för din framtid är det bra. Livet bryr sig dock inte om dina planer.

Ditt liv kommer själviskt att göra vad det vill göra, närhelst det vill göra det. Du måste bara vara okej med det. Ha en plan för lycka istället för en plan med milstolpar. Gör en lista över allt som gör dig lycklig. Sträck dig sedan över hälften av dem eftersom livet inte kommer att ge dig dessa saker. Du kommer att kämpa obevekligt för dem. Du kanske uppnår alla, men det kan ta tid.

Gör en annan lista över saker som du behöver för att vara lycklig och lägg till ytterligare tio saker till det eftersom det är vad det kommer att krävas för att uppnå dessa mål.

Steg 2. Sätt upp mål

Det här steget ska vara roligt! När du letar efter balans i livet är det bra att ta reda på var du ska börja. Börja på nytt idag och skapa nya mål som du kan uppnå i ditt liv.

Syftet med att sätta dessa mål är att definiera det värde du har i ditt liv, att ge ditt liv mening och att ge dig själv något att arbeta mot.

Skapa en liten mållista för den närmaste framtiden och en stor lista för den förlängda framtiden. Om du vill bli kreativ med den, gör en färgglad tavla som du kan hänga för att se ofta.

Steg 3. Skapa ordning

Om du känner att ditt liv är ur balans så är det troligen det. Ditt sinne och kropp kommer att berätta för dig. Det tredje steget för att hitta balans i ditt liv är att få ditt liv organiserat.

Detta kan se olika ut för olika personer. Du kan organisera din ekonomi, ditt kärleksliv, din garderob – gör vad som krävs för att få ordning på dig själv så att du är beredd när du drabbas av något hårt.

Steg 4. Omge dig med positivitet

Att vara ensam när du försöker balansera ditt liv kan vara svårt för processen. Sanningen är att det finns människor där ute som du kanske inte ens inser att de hjälper dig genom ditt liv dagligen!

Det fjärde steget är att omge dig med gott. Det betyder att omge dig med bra människor, goda avsikter, gott beteende, bra välbefinnande, goda vanor, bra runt om. Genom att slå samman dessa positiva saker hjälper du dig själv att bli bättre.

Steg 5. Utbilda dig själv

Nyckeln till att hitta balans är kunskap. Här är några rekommenderade böcker om du kämpar med att lära dig balansen i livet:

The Clarity Cleanse av Dr Habib Sadeghi – 12 steg för att hitta förnyad energi, andlig uppfyllelse och känslomässigt helande.

  • The Power of Now av Eckhart Tolle – A Guide to Spiritual Enlightenment.
  • Från oro till rik av Chellie Campbell – En kvinnas guide till ekonomisk framgång utan stress.
  • You are a Badass av Jen Sincero – Hur man slutar tvivla på sin storhet och börja leva ett fantastiskt liv.
  • The Subtle Art of Not Giving a F*ck av Mark Manson – A Counterintuitive Approach to Living a Good Life

Steg 6. Lär känna dina gränser

Det här steget kan vara svårt för några av er. Att förstå sina gränser är en svår medvetenhet som många människor kämpar med.

Du kommer att behöva beväpna dig med att känna dig själv. Förstå när rätt tid är att stå och slåss och när du ska sitta ner och vila.

Lär dig själv att lära dig dina gränser så att du kan hitta balansen mellan de två. Detta kommer att ta tid, så ha tålamod med dig själv! Lyssna på din kropp.

Steg 7. Tro att du kan göra det

Att ha ett positivt tänkesätt är nyckeln till att hitta balans i ditt liv.

Detta är ett annat koncept som kommer att ta tid och engagemang.Oavsett om du har kärlek och stöd som kommer in eller om du älskar dig själv helhjärtat, måste du tro på dig själv.

Tro att du kan hitta balans och tro att du kan upprätthålla den. Tvivla inte på dig själv eller dina förmågor. Så enkelt är det, ha bara tro.

Element i ett balanserat liv

Nu när vi har täckt de sju stegen för att hitta balans i ditt liv, kan vi nu omfamna elementen i det livet. Så här kommer ditt liv att se ut om du framgångsrikt har följt stegen mot lycka:

Daglig egenvård

Du spenderar tid varje dag på att ta hand om ditt sinne och din kropp. Detta kan vara genom en hudvårdsrutin, laga hälsosamma måltider själv, tränar, eller meditera. Oavsett vad egenvård betyder för dig, är det avgörande att ägna tid åt aktiviteter som hjälper dig att må bra på insidan och utsidan.

Positivt självbild

Var din egen bästa vän. Behandla dig själv med vänlighet, medkänsla och tålamod. Påminn dig själv om de goda egenskaper du besitter och varför du är värdig. Du kan också använda mantran för att ingjuta positiva tankar och föreställningar om dig själv.

Kärlek runt omkring dig

Du lever med ett öppet hjärta, redo att ge och ta emot kärlek. Du kan hitta skönhet i de små sakerna som en fågel som glatt kvittrar på en gren eller en blommande blomma på våren.

En rutin och tidsblockerat schema hjälper dig att leva mer avsiktligt. Det är alldeles för lätt att ta upp telefonen och scrolla bort dagen när du inte har något annat planerat. Att leva begränsar medvetet den tid du spenderar på aktiviteter som inte stämmer överens med en balanserad livsstil.

Uppnådda mål

Det finns lite mer tillfredsställande än att uppnå de mål du satt upp för dig själv. Oavsett hur liten eller stor, kom ihåg att belöna dig själv för de mål du uppnår. Och satsa sedan på att uppnå mer!

Hoppas på en positiv framtid

Hoppet är en av de största drivkrafterna av alla. Att upprätthålla en positiv syn på framtiden kommer att hjälpa dig att hålla dig på rätt väg mot att uppnå

Varför du bör hitta balans i livet

Vi känner ständigt pressen att prestera bra i livet.

Förutom dessa påfrestningar verkar det som om vår moderna värld vill att jag ständigt ska vara upptagen med lite tid för avkoppling eller självreflektion. Även om det är viktigt att få saker gjorda, har jag insett att en balans mellan arbete och lek är nyckeln till att upprätthålla produktiviteten i alla aspekter av mitt liv.

Många kanske märker att när de överanstränger sig så presterar de inte bra. Detta är logiskt logiskt eftersom när du är trött fungerar inte ditt sinne lika effektivt. Det motsatta är dock också sant. När du spenderar för mycket tid på att ha roligt eller är lat presterar du dåligt. Detta beror mest troligt på att ditt sinne är distraherat och ofokuserat.

Utan balans blir livet monotont och tråkigt med liten mening eller betydelse för saker som vi gör. Detsamma kan sägas om arbete kontra lek; det ena kan inte existera utan det andra. Vi har alla ett behov av att ha roligt och vara sorglösa.

Men vi har också ett behov av att utföra utmanande uppgifter, oavsett om det är ta en examen eller klättra på en företagsstege. Utan att uppnå dessa livsmål skulle många av oss känna att våra liv inte hade någon mening eller mening.

Slutgiltiga tankar

Sammanfattningsvis, fortsätt att sträva. Det finns ingen lösning för att hitta lycka, det är helt enkelt en resa. Det kommer att vara ett dagligt mål som du sätter upp för dig själv och som alltid kommer att arbeta mot.

Livets plan kommer alltid att bli vad du ville när du inte ens visste att du ville ha den.

De tre största sanningarna när du hittar din balans är dessa:

1. Låt kärleken komma. Stöd är ovärderligt.

2. Tiden går fort. Du kan inte gå i full fart hela ditt liv. Sakta ner.

3. Släpp taget. Det finns krafter som du inte kan kontrollera och du måste släppa det.

Det är ditt val att hitta rätt balans för dig. Lycka till på din resa!

Du kanske också gillar

Lämna ett svar