Hur man lever i nuet (5 enkla steg)

Hur man lever i nuet (5 enkla steg)

Det är så lätt att fastna i allt annat än nuet. Vi är nu mer upptagna än någonsin med jobb, familj och livsförpliktelser. Vi tenderar att oroa oss för mycket för framtiden och lever i det förflutna. Hur kan vi bryta denna cirkel och lära oss att leva i nuet?

Vad innebär det att leva i nuet och hur kan det gynna oss? Låt oss ta en stund och utforska 5 enkla sätt att dra nytta av nuet:

5 enkla steg för att leva i nuet

1. Träna meditation regelbundet

Att meditera är handlingen, enkelt uttryckt, att bara sitta med sina tankar. Det är bäst att sitta i ett lugnt, bekvämt utrymme för meditation.

Du bör försöka rensa ditt sinne och fokusera på din andning under din meditationssession.

Medan du sitter i tysthet, lägg märke till vart ditt sinne vandrar och försök att ta dig själv tillbaka till nuet. Att meditera är ett slags sätt att sortera igenom dina tankar och hjälpa till att rensa ut din hjärna.

Att bara sitta några minuter varje dag kan förbättra din hälsa och ditt huvudutrymme avsevärt! Försök att meditera i bara 5 minuter. Lägg sakta på mer och mer tid med ju mer erfarenhet du får.

2. Skapa en rutin och mål för att stanna i nuet

Mindlessly gå igenom livet kan vara ett enkelt sätt att låta livet gå förbi. Vi tenderar att bli väldigt distraherade med antingen det förflutna eller framtiden i vårt dagliga liv.

Om du sätter upp en rutin för dig själv och några mål kan det faktiskt hjälpa dig att hålla fokus på varje uppgift du har till hands. Sätt upp mål för alla områden i ditt liv inklusive arbete, hälsa, personligt, socialt, ekonomiskt, etc.

När det gäller att sätta en rutin, börja helt enkelt med att skapa en grundläggande morgon- och kvällsrutin. Du kan börja och avsluta din dag rätt med konsekvens.

Detta låter dig få ut det mesta av det du gör och visar oss hur vi ska leva nu.

3. Undvik inte situationer eller känslor som behöver uppmärksamhet

Som människor, om vi känner obekväma känslor eller fastnar i svåra situationer, är det lättast att stoppa dessa problem på baksidan.

Det är dock viktigt att du arbetar igenom dina känslor och situationer i nuet.

Även om detta kan vara obehagligt ibland, kommer du att se att du kommer att vara mycket mer i samklang med din kropp och omgivning för att leva livet fullt ut.

4. Lär dig själv att lägga märke till nya saker

Har du någonsin vandrat genom dagen för att se tillbaka och inte ens komma ihåg vad du åt till lunch? Livet kan bli repetitivt eller upptaget och fly oss ibland.

Att göra detta ofta kan verkligen dra bort från din förmåga att leva i nuet. Att skapa en vana att lägga märke till något nytt i din dagliga rutin kan hjälpa dig att hålla fokus.

Oavsett om du ser ett nytt företag på vägen till jobbet eller ser några djur som kryper runt ute på din trädgård. Genom att lägga märke till dessa små detaljer kan du inse hur vacker och unik varje dag verkligen är.

5 . Öva på att vara tacksam

Att praktisera tacksamhet är ett kraftfullt verktyg för att leva i nuet. Det finns så mycket att vara tacksam för, oavsett om det är vänskap, familj eller bara tak över huvudet.

För att stärka dina tacksamhetsförmågor, försök att föra en tacksamhetsdagbok. Gör det till ett mål att se tillbaka på din dag och lista 3 saker som du är tacksam för.

Detta tvingar dig att analysera vad du gjorde under din dag och välja ut 3 aktuella saker som gör dig tacksam.

Du kanske också gillar

Lämna ett svar